УКР РУС

Арбітра матчу Англія - Україна кожні 15 хвилин "вбивають" у Вікіпедії. ФОТО

20 червня 2012 Читать на русском

Після зустрічі останнього туру групового етапу Євро-2012 в квартеті D між збірними України та Англії (0:1), в якому угорський суддя не зарахував взяття воріт команди Ходжсона, українські фанати атакували сторінки Віктора Кашшаї у найбільшій інтернет-енциклопедії "Вікіпедія".

На україномовній сторінці відразу після завершення поєдинку було розміщено повідомлення про жорстоке вбивство судді, а також про його нетрадиційну сексуальну орієнтацію. Адміністратори відновлювали первісний текст, але наполегливі фанати додавали повідомлення знову.

Англомовна сторінка була доповнена повідомленням про смерть судді від рук українських фанатів і знищенні його тіла собакою, яке було видалено приблизно через 15 хвилин. А на російськомовному варіанті Вікіпедії арбітру привласнили такі невтішні епітети як "Сліпий" та "Лондонська повія" і відправили у відставку на невизначений термін.

Нагадаємо, що спірне суддівство Кашшаі в матчі Україна - Англія викликало невдоволення футболістів і вболівальників. На 62-й хвилині він не зарахував гол нападника збірної України Марко Девіча, хоча на повторі було чітко видно, що м'яч перетнув лінію воріт. У підсумку господарі Євро-2012 зазнали поразки з рахунком 1:0 і не змогли вийти до чвертьфіналу турніру.

Очільник спортивного відділу британської телекомпанії ВВС Філ Макналті так прокоментував цей епізод: "Це величезний порятунок для Англії. М'яч після удару Марко Девіча перетнув лінію воріт до того, як його вибив Джон Террі. Судді за воротами знову продемонстрували своє безсилля".