УКР РУС

Арбітр Павлюк відповів Козловському: "Хто голосніше за всіх кричить: "тримай злодія!?"

20 квітня 2018 Читать на русском

Київський арбітр Олександр Павлюк, якого відсторонили від суддівства після матчу 27-го туру Першої ліги Суми – Рух (1:0), дав свою оцінку ситуації у власному Facebook.

"Із перших хвилин гра набрала ознак хамства, неповаги та зарозумілості до бригади арбітрів з боку гравців Руха. Їх поведінка навіть не вкладається у термін "неспортивна", беручи до уваги хоча б дві жовті картки за незгоду з рішенням арбітра і одну жовту, яка автоматично перетворилася у червону за хапання за руку та вимогу полишити поле лікаря команди суперника. Але ж не дарма кажуть "Який вчитель, такий і учень". Президент Руха Козловський зробив на мою адресу агресивну заяву, в котрій огидно зачепив мою людську гідність. Я готовий, на відміну від опонента, зняти темні окуляри і сміливо подивитися йому в вічі де і коли завгодно.

Готовий визнати, що цей матч важко назвати найкращим за мою 21-річну кар'єру арбітра. Але мої рішення однозначно не були упередженими і жодна з команд не мала пріоритетності. Моя позиція є незмінною і на полі, і поза ним – я нікому не дозволю маніпулювати і тиснути на мене. Неприпустимо футболістам, тренерському штабу та керівнику клубу диктувати свої умови арбітрам, виходячи за межі правил футболу та морально-етичних норм.

Вважаю, що керівництво ФФУ не повинно піддаватися маніпуляціям з боку жодного футбольного клубу України. Вірю в об'єктивність комітету арбітрів, керівництва ФФУ та їхнє неупереджене ставлення до ситуації, що склалася", – написав Павлюк.

Нагадаємо, що Комітет арбітрів ФФУ відсторонив арбітра Павлюка після критики з боку керівництва винниківського Руха.