УКР РУС

АПЛ, 17 тур. "Челсі" виграв без Моурінью, МЮ поступився "Норвічу", "Лестер" сильніший за "Евертон"

19 грудня 2015 Читать на русском

Сьогодні розпочався передріздвяний тур в чемпіонаті Англії.

"Борнмут" здобув вже третю вікторію поспіль: після "Челсі" та МЮ "вишні" зняли скальп з "Вест Брома". Перемогу хлопці Хау вирвали на останніх хвилинах гри - пенальті реалізував капітан Деніелс. Цікаво, що "дрозди" завершували матч вдев'ятьох - вилучення отримали Макклін та Рондон. Відтак, від зони вильоту "Борнмут" відірвався аж на 5 пунктів. 

МЮ не знає перемог вже близько місяця (21 листопада "дияволи" на виїзді перемагали "Уотфорд") й британська преса очікує, що вслід за Моурінью полетить із своєї посади й ван Гал. "Норвіч" на "Олд Траффорд" діяв традиційно організовано в обороні й швидко переходив з оборони в атаку, що й принесло "канаркам" два забиті м'ячі й перемогу. Варто зазначити, що екс-форвард "Динамо" Мбокані з'явився на полі на 82-й хвилині. Таким чином, підопічні Ніла на три очки відриваються від зони вильоту, куди, як мінімум тимчасово, опускається "Суонсі".

Важливі три пункти сьогодні здобув "Тоттенхем", який на "Сен-Мері" впевнено переграв "Саутгемптон". Доля матчу вирішилася за три хвилини наприкінці першого тайму, коли своїми моментами скористалися Кейн та Аллі. "Шпори" разом із МЮ та "Крістал Пелас" ділять 4-6 сходинки, а "святі" - 12-ті. Куману слід "посушити голову".

"Крістал Пелас" продовжує підніматися турнірною таблицею. "Орли" здобули вже четверту звитягу в шести поєдинках і зрівнялися за очковим показником з МЮ і "Тоттенхемом". Сьогодні команда Пардью перемогла на "Британії". Переможний гол до активу запису кореєць Лі, який засмутив Батленда на 89-й хвилині. "Сток" з 23-ма очками - одинадцятий.

Матч проти "Сандерленда" "Челсі" фактично проводив без головного тренера: Моурінью вже пішов, а Хіддінк до своїх обов'язків ще не приступив. На лавці "синіх" керував екс-помічник Жозе, Холланд, і вийшло неочікувано здорово. Вже на 13-й хвилині лондонці вигравали з рахунком 2:0 (Івановіч і Педро), а на старті другої 45-хвилинки довели перевагу до непристойної (Оскар). Все, на що спромоглися "чорні коти", - гол престиж імені Фабіо Боріні. "Челсі" піднімається на одну позицію вгору (15-а сходинка), а "Сандерленд" продовжує перебувати у зоні вильоту.  

"Лестер" закріпив лідерство у чемпіонаті перемогою на "Гудісон Парк". Ріяд Марез двічі реалізував пенальті, а Окадзакі відзначився після пасу Варді. "Евертон" пробував нав'язати "лисицям" боротьбу, та все ж забив на гол менше, аніж суперник. Команда Раньєрі відривається від "Арсенала" на 5 пунктів, а від "Ман Сіті" - на 6 й чекає очного протистояння цих команд на "Ашбертон Гроув".

Англія. АПЛ, 17 тур

"Вест Бромвіч" - "Борнмут" - 1:2

Гол: МакОулі, 79 - Сміт, 53, Деніелс, 87 (пен.)

Вилучення: Макклін, 34, Рондон, 90+6 (обидва - "Вест Бромвіч")

"Манчестер Юнайтед" - "Норвіч" - 1:2  ВІДЕО

Голи: Марсьяль, 67 - Джером, 39, Тетті, 55.

"Саутгемптон" - "Тоттенхем" - 0:2

Голи: Кейн, 40, Аллі, 43.

"Сток Сіті" - "Крістал Пелас" - 1:2

Гол: Кркіч, 76 (пен.) - Вікхем, 45+1 (пен.), Лі Чхон Йон, 89.

"Челсі" - "Сандерленд" - 3:1  ВІДЕО

Голи: Івановіч, 5, Педро, 13, Оскар, 50 (пен.) - Боріні, 53.

"Евертон" - "Лестер" - 2:3

Голи: Лукаку, 32, Міраллас, 89 - Марез, 27 (пен.), 65 (пен.), Окадзакі, 69.