УКР РУС

Антоніні двічі рятує, на "Сан-Сіро" суха інтрига. "Мілан" - "Барселона". 0:0. ВІДЕО

29 березня 2012 Читать на русском

Лука Антоніні, крайній захисник господарів, двічі не давав барселонцям забити з вбивчих позицій, Ібрагімовіч махнув замість удару, а Мессі забиває лише з офсайду. Такі підсумки чвертьфіналу ЛЧ між "Міланом" та "Барсою".

Команди зустрічалися між собою 13 разів (двічі у цьому сезоні), в яких “Мілан” перемагав чотири рази, а “Барса” на один раз більше. Тут не можна не згадати про Шеву. Востаннє “россонері” перемагали каталонців ще 20 жовтня 2004 року. Матч завершився з рахунком 1:0. Гол на рахунку... Андрія Шевченка.

Та це таке, рідне нам, тому й згадали. А насправді боротьба у цьому матчі обіцяє бути запеклою, тим паче після такого рівного "першого тайму". Ще б пак — семиразовий володар найпрестижнішого футбольного трофею Європи супроти володаря чотириразового, та ще й чинного. Про те, що фаворита у цій парі визначити важко, засвідчили ті ж осінні протистояння цих команд у груповому етапі. Перший матч завершився унічию — 2:2, а рахунок матчу-відповіді був 3:2 на користь“синьо-гранатових”.

У кожної з команд є мегазіркові форварди. Златан Ібрагімовіч перейшов до “Мілану” саме з “Барси”, тож, напевне знає, яких помилок можуть припуститися каталонські оборонці. Ну а Мессі - це Мессі. За цього футболіста не потрібно щось говорити. За нього усе скажуть три “Золоті м'ячі”.

Найбільші сумніви і пересуди викликав момент на 16-й хвилині, коли Алексіс Санчес виривався на добивання після розіграшу штрафного "Барселони", але його зупинили руки Аббятті, які й скосили досить відверто і очевидно ноги чилійського нападника. Але арбітр вирішив того вечора пенальті сказати тверде і безсумнівне "ні".

Барселонці надто не сперечалися, та й вони могли дякувати Богу за змарновані шанси Робінью та Ібрагімовіча. Уже на 3-й хвилині Златан поборовся на другому поверсі і скинув на абсолютно вільного Робінью. Але бразилець зіграв жахливо і пустив м'яч з льоту в небеса.

Героєм зустріч можна було б вважати Антоніні, який на 35-й та 88-й хвилинах ламав тіло у відчайдушних підкатах. Спочатку його "задня" нога завадила Санчесу, який уже бачив себе автором першого взяття воріт в дуелі. А наприкінці поєдинку, коли всі завмерли на добиванні, продовжив безстрашну боротьбу за м'яч і не дав заштовхати чужому гравцеві у сітку.

"Мілан" у другій половині зустріч вирішив не "нариватися" і не показувати з себе господаря, розуміючи, хто справжній господар гри. Ця стриманість і смиренність дала свій скромний, та все ж результат. Звісно, на "Камп Ноу" все може досить швидко закінчитись, але не факт. Міланці довели самі собі, що можуть грати достойно проти "Барси", щоб там не було. "Барса" за другі 45 хвилин створила аж 2 моменти. У "Мілану" були лише зітхання стадіону від втрачених підходів. 

За тиждень у вівторок нас чекає другий акт, а там, якщо побачимо ще два нулі, то такий собі фінальний третій. Це неймовірно важко уявити, щоб на стадіоні "Камп Ноу" висвітились 2 "бублика". Але Ібрагімовіч буде боротися. він завинив фанам "россонері" за момент на 19-й хвилині. Робінью, якщо відійде від травми, через яку покинув поле так рано, матиме теж бажання реабілітуватись. Але доля зустрічі, як завжди, вирішуватиметься в ногах гравців "Барселони". Навіть у гостях вони тримали м'яч понад 67%, а страшно уявити, що буде на рідній арені. Напевне буде цікаво.

Про деталі сьогоднішнього матчу Вам у всіх кольорах розповість наша онлайн-трансляція “Мілан” - “Барселона”.

“Мілан” - “Барселона” - 0:0

 

"Барселона": Вальдес, Дані Алвес, Піке, Карлес Пуйоль, Хаві, Іньєста (Тельйо, 63), Маскерано, Кейта, Бускетс, Санчес (Педро, 78), Мессі

"Мілан": Абьятті. Неста, Бонера, Неста (Месба, 74), Мексес, Антоніні, Зеєдорф, Ночеріно, Амброзіні, Кевін-Прінс Боатенг (Емануельсон, 65), Златан Ібрагімовіч, Робінью (Ель-Шаараві, 52)

Попередження: Зеєдорф, 23, Неста, 58, Амброзіні, 70 - Кейта, 61