УКР РУС

Анонс суботи 24-го туру Прімери. "Реал" збільшуватиме відрив до 13-ти

18 лютого 2012 Читать на русском

У суботу в Прімері не буде багато значимих для Планети подій, хіба що матч "Реалу", але інші два поєдинки інтригують рівними шансами на успіх і важкопрогнозованим підсумковим результатом.

Роналду, Ігуаїн та Бензема наколотили вже 70 м'ячів своєї команди у всіх турнірах (загалом це 36 проведених зустрічей), а ціленьких 52 голасо в рамках Прімери.

"Хетафе" - "Еспаньйол"

"Еспаньйол" провернув абсолютно не потрібний, навіть невимушений подвиг, адже замість того, щоб вийти на четверте місце, програв на своєму полі "Сарагосі", яка до минулої неділі моменту на виїзді не вигравала з початку сезону. Другий шанс каталонцям буде наданий в цей вікенд, хоча "Хетафе" стоїть вище "Сарагоси" в таблиці, та й за грою більш цілісне враження справляє. Щоправда, у гостей Барселони є одна неприємна для "Еспаньйола" особливість - вони полюбляють вигравати на виїзді - саме там вони здобули свої останні три перемоги. "Леванте", "Расінгу" та "Мальорці", міцним середнякам ліги, довелось несолодко проти команди Пласи, кожного разу поступаючись 1:2. Саме на виїзді, три роки тому "Хетафе" обіграв "папуг", тож їм варто бути насторожі. Гості в цій грі не зможуть розраховувати на Мічела, який в матчі з "Райо Вальєкано" отримав червону картку. У "Еспаньйола", як і раніше, на лікарняному Серхіо Гарсія. Перший матч каталонці виграли з мінімальним рахунком 1:0.

"Реал Мадрид" - "Расінг"

"Реал" перед стартом плей-офф Ліги Чемпіонів, де його зі значним нетерпінням і ще більшим острахом чекає московський ЦСКА, проведе генеральну розминку на "Сантяьго Бернабеу" з "Расінгом". Попри наведені вище слова, статус аутсайдера у гостей, радше, є стереотипом сприйняття Сантандера (18-ї команди першості) та "Реалу", для якого будь-який суперник, крім всемогутньої "Барси", може здаватись слабеньким. Насправді ж, якщо поглянути на останні результати команди, то бачимо цікаву картину для Мунітіса і ко: в трьох останніх матчах "Расінг" відібрав очки у команд із зони єврокубків - "Валенсії", "Леванте" і "Атлетіко", щоправда з сильнішими командами це було на домашній арені. А можна ще й згадати 0:0 першого кола, які вкупі з поразкою від "Леванте" 0:1 дали підстави говорити про кризу в "Реалі".

Може, сантандерцям вдасться четверте поспіль диво? Хтозна, але це вже буде справжнім подвигом. Адже "Реал" змітає всіх, не питаючи імені ані роду, - останньою жертвою став гордий, волелюбний "Леванте", який чесно, самовіддано пручався і навіть відкрив рахунок, але все одно поступився 2:4. Щоправда, більше половини матчу він грав удесятьох - а раптом 11 сантандерців вигадають який сюрприз. Ну, якщо милостиві судді не розщедряться на ще одне вилучення на користь Мадриду. Минулоріч, до речі, Роналду славно відірвався на "Расінгу", оформивши покер на "Бернабеу".

"Севілья" - "Осасуна"

"Осасуна" скривдила в минулому турі саму "Барселону" - 3:2 на її користь ніхто не очікував. Шанувальники "синьо-гранатових" можуть апелювати до суддівства і напханого юнацтвом складу, проте памплонці заслуговують найкращих слів. Тепер їм треба закріпити успіх у грі з "Севільєю". Андалузці не виграють вже два з половиною місяці, поступившись у шести зустрічах з восьми. Заміна тренера нічого не дала - червоно-білі продовжувати втрачати очки, у попередньому турі вони безапеляційно поступилися "Реал Сосьєдаду" 0:2 і опустилися на 13-е місце - до зони вильоту всього 3 очки, і Мічелу час пояснити своїм гравцям, що треба починати грати. В іншому разі іменитий клуб може спіткати доля того ж "Депортиво", який зараз докладає чималих зусиль в Сегунді, щоб повернутися до вищого іспанського дивізіону.

Підготував Тарас Котів