УКР РУС

Анонс першого туру Бундесліги. Матчі суботи. ФОТО

6 серпня 2011 Читать на русском

Сьогодні відбудеться декілька цікавих протистоянь у стартовому турі чемпіонату Німеччини. Отож пропонуємо вам оцінити шанси суперників поєдинків на успіх.

“Штутґарт” – “Шальке”

"Шваби" в цьому сезоні сподіваються на успішніший виступ, адже в минулому сезоні "Штутґарт" зайняв лише 12 місце. У "швабів" в лазареті знаходяться ключові гравці Матьє Дельп'єр та Ґеорґ Нідермайєр. Однак, "Шальке", виявляється, - жаданий гість у Штутґарті, адже "шваби" здобули найбільше домашніх перемог саме у матчах із ґельзенкірхенською командою (27). Є й нещаслива прикмета - стартові ігри двох попередніх чемпіонатів "Штутґарт" програв із однаковим рахунком (0:2).

Команда Ральфа Рангніка також прагнутиме більших успіхів у цьому чемпіонаті. Адже, незважаючи на відносні успіхи (команда виграла Кубок країни і дійшла до півфіналу Ліги чемпіонів), "Шальке" в чемпіонаті посів лише 14 місце. Старт сезону нічого поганого не віщує - перемога у Суперкубуку Німеччини над "Борусією" (Д), 11 голів у ворота суперника в 1/32 фіналу Кубка (11:1). Проте ці цифри мають і зворотню магічну дію: з 11 останніх візитів у Штутґарт "Шальке" повіз додому лише одну перемогу. Крім того, у цьому тисячолітті "Шальке" в гостях у "швабів" здобув лише дві перемоги (23 матчі).

Матч відбудеться на оновленій "Мерседес-Бенц-Арені", де відтепер можна буде  навіть одружуватися. Крім того, реставратори подбали і про гурманів пива, встановши у туалеті великий сучасний телевізор в режимі "наживо".


*********************************************

“Кельн” – “Вольфсбурґ”

У "козлів" новий тренер Столі Сольбаккен, який вже проявив свій норов, позбавивши капітанської пов'язки Лукаса Подольскі. "Кельн" у матчі 1/32 фіналу Кубка виявився сильнішим за "Вайденбрюк" (3:0) і відповідний настрій на сезон собі начебто створив. Кажуть 7 - число щасливе, адже Сольбаккен буде сьомим тренером "Кельна", оскільки під час попередніх шістьох матчів "козлів" у Вольфсбурзі на тренерській лаві перебували різні тренери.

"Вольфсбурґ" у кінці липня сенсаційно поступився в матчі 1/32 фіналу Кубка "Ляйпціґу" з рахунком 2:3. Минулий сезон "вовки" також провалили, ледь втримавшись у Бундеслізі (15 місце). Отож пора Феліксу Маґату показувати гру та результат. Для цього Маґату може підіграти статистика, адже "вовки" програли від "козлів" лише одну гру із останніх шести зустрічей. Крім того, Маґат не програв жодної із останніх 12 зустрічей із "Кельном".

*********************************************
“Гановер” – “Хофенхайм”

Команда Мірко Сльомки стала одним з відкриттів минулого чемпіонату, посівши четверте місце. Чи вдасться команді принаймні наблизитись до минулосезонного успіху? "Гановер" у матчі Кубка вже встиг "увійти" у сезон, розгромивши з рахунком 6:0 клуб "Анкер Вісмар". Лише дві перемоги у 17 останніх стартових іграх сезону - невтішний показник "Гановера".

У "Хофенхайма" в цьому міжсезонні змінився головний тренер. Замість Марко Пецауллі прийшов Хольґер Станіславські із "Санкт-Паулі". З новим наставником команда ледь обіграла аматорський клуб "Ґерманія Віндек" у додатковий час (2:1). Однак минулого сезону Станіславські разом з "халупниками" здолати "Гановер" в гостях 1:0.



*********************************************
“Вердер” – “Кайзерслаутерн”

"Вердер" минулий чемпіонат провів невдало і "вічному" бременцю Томасу Шаафу варто задуматись над грою команди. Натяком на це може бути матч в 1/32 фіналу Кубку Німеччини, у якому "Вердер" програв представникові третьої Бундесліги "Хайденхайму" 1:2 і вилетів з турніру. Невтішна прикмета: "Вердер", окрім “Кайзерслаутерна”, програвав частіше лише "Баварії" (32). Крім того, п'ять останніх стартових ігор у чемпіонатах виявилися для бременців програшами.

“Кайзерслаутерн” провів непогано минулий сезон, зайнявши сьоме місце. Чи зможуть підопічні Марко Курца повторити цей результат, адже команду покинув основний форвард команди Срджан Лакіч. Чи важить щось перемога "Кайзерслаутерна" у кубковому матчі над берлінським "Динамо" (3:0) і команда здатна на звитяги у Бундеслізі? Добра прикмета: “Кайзерслаутерн” найчастіше, окрім "Вердера", вигравав лише від "Кельна".

*********************************************
“Ауґсбурґ” – “Фрайбурґ”

Команда Йоса Лухукая в минулому сезоні зайняла друге місце у другій Бундеслізі і тепер стартує серед елітних команд Німеччини. Зрозуміло, що більшість новачків одразу зараховують до аутсайдерів чемпіонату, однак все ж варто спочатку подивитися і проаналізувати гру команди. Підопічні Лухукая у кубковому матчі обіграли у додатковий час "Оберхаузен" з рахунком 2:1.

"Фрайбург" в це міжсезоння змінив тренера. Робін Дут пішов у леверкузенський "Байєр", а на його місце прийшов Маркус Зорґ. Однак старт Зорґа виявився невдалим - виліт з Кубку Німеччини, адже "Фрайбурґ" поступився "Унтерхахінгу" з рахунком 2:3.

Цей матч стане 803 парою команд в історії Бундесліги. Востаннє суперники зустрічалися у вересні 2009 року у кубковому матчі і сильнішим виявився “Ауґсбурґ” (1:0), а у другій Бундеслізі суттєву перевагу в очних зустрічах має "Фрайбурґ" (8 перемог, 3 нічиї, 1 поразка). Ще одна прикмета на успіх "Фрайбурґа" у матчі: вдома “Ауґсбурґ" здобув лише дві перемоги в 13 офіційних зустрічах суперників.

*********************************************

“Герта” – “Нюрнберґ”

Команда Маркуса Бабеля виграла чемпіонат у другій Бундеслізі і збирається у цьому сезоні закріпитися у Бундеслізі. Старт виявився вдалим: "Герта" на виїзді у рамках Кубку Німеччини розгромила "Мойзельвіц" з рахунком 4:0. Добра прикмета для "Герти": у матчах із "Нюрнберґом" берлінська команда забиває у середньому за гру 1,7 гола, причому у домашніх іграх проти суперника "Герта" забивала завжди принаймні один гол.

“Нюрнберґ” в минулому сезоні виступив непогано, зайнявши шосте місце в турнірній таблиці. Старт також виявився вдалим: "Нюрнберг" на виїзді розгромив "Армінію" з Білєфельда з рахунком 5:1. В гостях у берлінської команди "“Нюрнберґу" вдалося лише у чотирьох матчах забити більше, ніж один гол.