УКР РУС

Анонс 8 туру Бундесліги. Хто зупинить "Баварію"?

30 вересня 2011 Читать на русском

Не встигли вболівальники німецьких клубів випити по кілька гальб пива за вдалий виступ своїх команд в Європі (у 5 поєдинках було здобуто 4 перемоги, і лише чемпіон програв у Марселі), як вже потрібно перемикатися на внутрішні баталії. У 8 турі буде на що подивитися!

Звичайно, усіх найдужче цікавить одне - хто ж зупинить "поїзд" під назвою "Баварія"? Цього разу уся Німеччина (за винятком Мюнхена) сподівається на "Хоффенхайм" і ця гра по праву заслуговує на статус центральної у звітному турі. Перед "селянами" стоїть надскладне завдання – не тільки втримати головного бомбардира чемпіонату СуперМаріо Гомеса, а й самим забити у ворота команди, що не пропускає ось уже протягом 6 турів. До речі, прихильники господарів в очікуванні першої звитяги їх улюбленців над грандом ще з часу виходу в елітний дивізіон.

Увага українських шанувальників футболу, окрім гри за участю "Баварії", буде прикута й до Фрайбурга, де однойменний клуб приймати головну несподіванку чемпіонату -"Борусію" із Менхенгладбаха. У складі останніх надійну гру демонструє уродженець Дніпропетровська Роман Нойштедтер, сага якого із залученням до лав національної збірної України починає набирати уже реальних обрисів. Сподіваємося, проблем у менхенгладбахців з одним із аутсайдерів, що пропустив більше за інші команди в чемпіонаті, не буде.

З протилежним настроєм підходить до чергової гри інша "Борусія" - дортмундська. Чемпіон ніяк не може стабілізувати свою гру й продовжує чергувати вдалі матчі з провальними. Серед тижня підопічні Клопа отримали ляпас від "Марселя" (0:3) в Лізі чемпіонів, тож на гру проти єдиної команди в Бундеслізі, що ще не знала присмаку перемог, "Аугсбурга" вийде надзвичайно вмотивованою.

Здавалося б, що може бути цікавого у матчі, в якому зустрічаються середняки турнірної таблиці? Однак це аж ніяк не стосується гри "Байєр" - "Вольфсбург". "Аптекарі" просто провально провели дві останні гри, зазнавши розгромних поразок від "Кельна" та "Баварії". Настала черга віддавати борги своїм вболівальникам, однак чи погодиться з цим суперник? Магат вміє піднести сюрприх опоненту!

В інших матчах суботи "Майнц", що програв останні 3 гри, у поєдинку проти "Нюрнберга" спробує згадати славні минулорічні часи. "Кельн" же у гостях проти новачка ліги - столичної "Герти" постарається підняти планку перемог до 3 ігор.

Право відкрити тур в Німеччині надано "Кайзерслаутерну" і "Штутгарту". Обидві команди в минулому турі зазнали поразок, хоч хід гри складався на їх користь. Підопічні Марко Курца увесь другий тайм против "Вольфсбурга" провели в більшості, однак примудрилися при цьому пропустити м’яч у власні ворота. "Шваби" ж вели у рахунку проти аутсайдера "Гамбурга", однак також провалили другу 45-хвилинку.

Нарешті ми підібралися й до найгіршої команди цього сезону "Гамбурга". Шестиразовий переможець Бундесліги катастрофічно розпочав сезон й керівництво клубу прийняло рішення розпрощатися із Міхаелєм Енінгом. І ці зміни відразу ж дали свій результат – команда здобула першу перемогу, до то ж вольову. Тепер на "Гамбург" чекає ще одне випробування проти "Шальке". Якщо для нового керманича господарів Родольфо Кардосо цей матч стане першим перед рідною публікою, то на Хуба Стевенса, що очолив "Шальке" тільки цього вівторка, чекає подвійне випробування. Голландський спеціаліст не тільки повернувся до стану "кобальтових" через 9 років, а й гратиме проти команди, яку також свого часу тренував (у сезоні-2007/08).


Після непростого, хоча й переможного, вояжу до Полтави, на "Ганновер" чекає ще одне випробування – на своєму полі команда Мірко Сломки прийматиме одного із лідерів чемпіонату "Вердер". Обидві команди цьогоріч демонструють непогані результати, тренери зуміли поставити гру в обороні. От тільки господарям наразі ще слід підтягнути гру в атаці, адже команда забиває в середньому лише один гол. У "музикантів" таких проблем завдяки, в першу чергу, їх головному бомбардиру Клуадіо Пісарро, немає.

Підготував Олег Геців