УКР РУС

Анонс 5 туру Бундесліги. Матчі суботи

10 вересня 2011 Читать на русском

Чи зможе "Фрайбурґ" зіпсувати рекордні серії "Баварії", а дортмундська "Борусія" відімстити "Герті" за дев'ять голів у свої ворота в одному матчі? Відповідь на ці та інші запитання повинні дати шість матчів суботи п'ятого туру чемпіонату Німеччини.

"Борусія" М - "Кайзерслаутерн"

Чи зможе "Кайзерслаутерн" у цьому матчі здобути першу перемогу у чемпіонаті (дві нічиї, дві поразки)? Можливо таки господарі допоможуть у цьому, адже три останні зустрічі із "Кайзерслаутерном" мьонхенґладбахська команда програла "на сухо" (0:1; 0:3; 0:3).

Однак, хто ж допоможе створювати голи у ворота "Борусії", бо найкращий асистент минулого сезону Крістіан Тіферт не віддав ще жодного гольового пасу за чотири тури. Проте голів "кайзери" забили аж ... два.


"Баварія" - "Фрайбурґ"

Чи захоче "Баварія" вдома переривати декілька успішних серій:

  1. лише "сухі" перемоги в останніх п'яти офіційних матчах;
  2. лише перемоги в останніх 11 дуелях проти "Фрайбурґа" - ще одна перемога і буде повторення рекорду Бундесліги, який також належить "Баварії" (12 перемог вряд над "Нюрнберґом" (сезони 1982-88));
  3. 18 матчів підряд без поразки в зустрічах з "Фрайбурґом".

Голи неодмінно мають бути у цьому матчі, адже обидві команди забили за чотири тури найбільше - по 9 голів, з яких по чотири на рахунку найкращих форвардів команд Маріо Ґомеса та Папіса Сісе.

Однак чи зможе "Фрайбурґ" перемогти в гостях, оскільки за всю історію зустрічей команд у Бундеслізі "Баварія" програла лише тричі (4 нічиї та 17 поразок "Фрайбурґа"). Причому остання перемога "Фрайбурґа" над мюнхенцями була 15 років тому (3:1).


"Штутґарт" - "Гановер"

Чи захочуть господарі відпустити "Гановер" знову без поразки у цьому чемпіонаті (дві перемоги і дві нічиї)? Напевне, що ні, оскільки наставник "Гановера" Мірко Сльомка з усіх чотирьох матчів Бундесліги у Штутґарті не привіз додому жодної перемоги (3 поразки, 1 нічия). Крім того, "Гановер" останню офіційну гру програв ще чотири місяці тому саме "Штутґарту" (1:2).

Голи таки мають бути у ціьому матчі, бо ще жодне із 22 побачень у Штутґарті не завершилось "сухим миром" (0:0). Зрештою, за всю історію "Гановера" найбільше голів гравці команди відправили саме у ворота "Штутґарта" (64). Спробуй після цього вгадати рахунок?



"Борусія" Д - "Герта"

У минулому турі "Герта" перевала свою безвиграшну серію, перемігши "Штутґарт" (1:0). Чи зможуть тепер берлінці перервати серію "Борусії" - 18 домашніх ігор без поразок? Щоправда, виконати це буде складно, оскільки "Герті" вдалось перемогти у Дортмунді лише раз (18.11.06, 2:1) із останніх 19 візитів.

Цікаво, що у матчі може взяти участь "свій серед чужих" - польський захисник "Борусії" Лукаш Піщек належав "Герті" з 2004 по 2010 рік (3 голи у 68 матчах Бундесліги).

Ключовим питанням щодо складів, напевне, є: Хто замінить наймолодшого "червоного грішника" в історії дортмундської команди Маріо Ґьоце?

Цікаво: 9:1 - найбільша перемога "Герти" у Бундеслізі. Трапилось це 18 квітня 1970 року, а постраждала "Борусія".


"Майнц" - "Хофенхайм"

Завдяки своєму тренерові Томасу Тухелю "Майнц" може сподіватися на успіх у цьому матчі, бо Тухель - талановитий та ще й таланний. Всі чотири матчі проти "Хофенхайма" та ще й два матчі у минулому сезоні проти "Санкт-Паулі", який тоді очолював теперішній наставник гостей Хольґер Станіславсі, Тухель виграв.

Станіславсі їде в гості також не з найкращими спогадами, оскільки його візит до Майнцу у 34 турі минулого чемпіонату став останньою грою на посту наставника гамбурзьких "халупників", які вилетіли з Бундесліги.

"Хофенхайм" ще ніколи не вів у рахунку у матчах Бундесліги проти "Майнцу". Невже "Хофенхайм" буде прихильником статистики у цьому поєдинку?


"Вердер" - "Гамбурґ"

Цей матч стане 95 північним дербі - найтривалішою дуеллю в історії Бундесліги.

Проте "Гамбурґ" прибуває на ювілей з найгіршим показником в історії клубу - 14 голів у свої ворота у чотирьох стартових матчах чемпіонату команда ще ніколи не пропускала. Підвищити планку цього антирекорду може форвард господарів Клаудіо Пісаро, який дуже щедрий на голи у ворота гостей цього поєдинку - у 18 матчах перуанець "подарував" "Гамбурґу" 12 голів.

Однак Пісаро варто квапитися з "подарунком", оскільки вже понад 21 рік "Вердер" не перемагає "Вердер" після того, як "бременські музиканти" пропускають першими.

Все ж команди звикли до мирних стосунків: 33 нічиї - найвищий показник серед усіх пар команд в історії Бундесліги.