УКР РУС

Анонс 4 туру Серії А

21 вересня 2011 Читать на русском

Щось не те з футболом на Апеннінах відбувається. Якщо вірити статистиці перших турів, то славнозвісне італійське катеначчо потроху відходить у забуття.

Та не лише велика кількість голів є основною несподіванкою початку чемпіонату, а й місце основних претендентів на чемпіонство - “Інтера” та “Мілану”. Керівництво “Інтера”, після того як міланці не зуміли перемогти у трьох стартових турах, побачило причину невдалої гри команди у тренерові Джан П'єро Гасперіні, який був звільнений з поста головного тренера команди після програшу стартового матчу звітного туру від “Новари”.

 

У тренера ж “Мілану” Максіміліано Алегрі квотум довіри дещо більший. Та й суперники у “россонері” були більш ніж серйозні - “Лаціо” та “Наполі”, так що нічию і поразку від цих команд відповідно поки що можна пробачити. Навряд чи легше буде міланцям і у звітному турі — вони прийматимуть команду, яка завершила попередній сезон на 4 місці - “Удінезе”. Поки що у “зебр” показник стовідсотковий — дві перемоги у двох матчах, однак до цього вони перемагали, м'яко кажучи, не грандів - “Лечче” та “Фіорентинну”. І хоча у єврокубках гра фріульців також виглядала змістовною, матч проти “Мілану” стане для них справжнім випробуванням на силу команди. Зрештою, як і навпаки.

Цікаво, що майже завжди зустрічі цих команд є надрезультативними, хоча востаннє вони зіграли між собою — 0:0. Та у першому колі минулої першості “мир” вдався більш видовищним — 4:4.

                                                

“Болонья” не те що не здобула жодного пункту, вона ще й не змогла забити жодного голу. “Юве” ж здобув дві перемоги у двох матчах. Та все ж, згадуючи попередній чемпіонат, все одно чомусь здається, що туринцям перемога у цьому матчі легко не дістанеться. Та й у останній зустрічі цих команд “Болонья” здобула свою першу перемогу за 23 останні очні зустрічі із “Юве” - 2:0, а перед цим зуміла розписати з “бьянконері” суху нічию.

Та й цікаво буде подивитися на “Юве” на новому стадіоні. Можливо, ця команда здобуде славу домашньої команди, якою зовсім не славилася (радше навпаки) у попередньому чемпіонаті. Ну а щодо “Болоньї”, то Марко Ді Вайо нарешті пора б почати забивати, адже саме він став автором переможного дубля у попередній зустрічі цих команд.

               

Після перемоги над “Міланом” “Наполі” вирушить у Верону. У “К'єво”, а тим паче на їхньому стадіоні, відібрати очки непросто навіть лідерам чемпіонату. Тим більше, що у попередньому сезоні “летючі віслюки” (“К'єво”), двічі перемагали “віслюків маленьких” (“Наполі”) з різницею у два м'ячі. Невже дійсно Доменіко Ді Карло знає секрет проти неаполітанців?

                              

Принциповим мав би стати і поєдинок “Фіорентина” - “Парма”. В обох команд по одній перемозі і одній поразці, однак цим колективам (переважно “Фіорентині”), прогнозують місце у зоні Ліги Європи. Проте й склад “Парми” виглядає таким, що може поборотися за місця у верхній частині турнірки. У будь-якому випадку, гра обіцяє бути безкомпромісною, про що свідчать хоча б дві останні зустрічі цих команд — перемога “Парми” у Кубку Італії в додатковий час — 2:1, та нічия — 1:1 у чемпіонаті.

                           

У протистоянні двох островів “Кальярі” із Сардинії гратиме на Сицилії з “Палермо”. Цей матч цікавий ще й тим, що “Кальярі” після двох зіграних ігор йде в лідируючій четвірці, а от “Палермо” після перемоги над “Інтером” несподівано програв у гостях “Аталанті”.

                                   

“Аталанті”, яка цього разу гратиме в гостях із “Лечче”, і чомусь ще до гри здається, що вона навряд чи буде цікавою. Хоча, можливо, ці команди і доведуть протилежне у матчі між собою.

            

Невідомо чого слід очікувати від поєдинку “Чезена” - “Лаціо”. “Чезена” в минулому сезоні попсувала нерви багатьом грандам, а от із слабшими командами не завжди могла впоратися. Все тому, що зазвичай ця команда грає, використовуючи контратаки. У попередньому сезоні “Чезена” та “Лаціо” обмінялися перемогами — 1:0.

Якщо Гасперіні вже звільнили, то Луїс Енріке на посту наставника “Роми”, напевне, залишиться і після цього туру.

Ну не віриться, що у матчі проти “Сієни”, який завершуватиме програму 4-го туру, новачок Серії А зможе щось протиставити “вовкам”. Хоча, інший новачок - “Новара” вже довів, що сенсації трапляються. Тож, якщо диво таки станеться, то тур може завершитися тим же, з чого і почався — відставкою тренера.