УКР РУС

Анонс 3 туру Прімери

10 вересня 2011 Читать на русском

Не все так добре у футбольній Іспанії навіть попри те, що чемпіонат розпочався, адже багато клубів, які "не дотягують" фінансово, і далі радикально налаштовані проти клубів-багатіїв.

Ось і післявчора "ті з бідніших" організували збори, на яких були присутні представники 12 команд Ла-Ліги.

І хоча на цьому зібрані звучали досить радикальні лозунги на кшталт “забрати в багатих і поділити на всіх”, чемпіонат стартував, і навряд чи знову “страйкане”, тож клубам залишається доводити свою перевагу хіба що на футбольному полі.

“Малага” - “Ґранада”

Чомусь одразу хочеться згадати за “Малагу”, яка попри зірковий склад, поступилася в першому (формально — другому) турі “Севільї”.

Цього разу суперником андалузійців буде “Гранада”, і якщо новачок Прімери спроможеться хоча б на нічию, то цей результат вже можна буде вважати сенсаційним. Хоча “Гранада” може почати писати історію на свою користь, адже команди зустрічатимуться між собою вперше. Тільки от чомусь здається, що нападники “Севільї” ван Ністелрой та Рондон не дадуть їй цього зробити.

 

“Вільяреал” - “Севілья”

                                                 

 

Що ж до “Севільї”, то ця команда у звітному турі стане учасницею одного із центральних матчів, адже протистоятиме традиційному “претенденту на те, аби втрутитися в боротьбу за чемпіонство” - “Вільяреалу”. “Підводники” гратимуть вдома, та й, напевне, злі за поразку у попередньому турі, та все ж 5:0 від “Барселони” ні для кого не викликає здивування. Однак і “Севілья” не ликом шита, так що не будемо прогнозувати результату, а радимо просто подивитися цей матч.

Що ж до статистики, то вона в зустрічі цих команд зазвичай віддає перевагу тій, що приймає. Так за 10 останніх матчів 8 разів перемагали господарі, один раз гості, і ще одного разу команди розійшлися миром. Тільки цю традицію може порушити Марселіно, адже новий головний тренер “Севільї” ще жодного разу не програвав на “Мадригалі”. Як буде цього разу, спрогнозувати важко.

 

“Валенсія” - “Атлетіко”

Нехай “матрацники” і не вразили у попередньому турі, проте й “Валенсія” показала усі (а може й не усі), свої проблеми в обороні. Якщо зважити на те, що в цьому матчі нарешті дебютують за “Атлетіко” Фалькао та Дієго, то на голи в цьому матчі очікувати слід.

Якщо б не теперішні “Реал” та “Барселона”, то ці команди можна було б називати претендентами на чемпіонство і хоча б тому цій грі варто приділити особливу увагу. Про принциповість протистоянь між “Валенсією” та “Атлетіко” свідчить хоча б те, що за 10 останніх ігор кожна з команд перемагала по три рази, а решту матчів завершилися внічию. Забили ж команди в цих зустрічах 32 голи на двох.

 

“Реал” - “Хетафе”

Цей матч в Україні виглядав би як “Шахтар” - “Іллічівець”, або ж “Шахтар” - “Металург” (Д) декілька років тому. “Реал” дуже часто віддає гравців в оренду для професійного росту саме в “Хетафе”, де й зараз виступає 4 вихованці “королівського клубу”. І хоча Педро Леон не зможе довести Моурінью, що той даремно відправив його з “Реалу” (про це зазначено орендній угоді гравця), а от Пабло Сарабія, атакувальний півзахисник, напевне постарається привернути до себе увагу тренера команди, якій він належить, і проти якої гратиме.

Про те, що в перемозі “вершкових” сумніватися не слід, свідчать і їхні п'ять перемог в останніх п'яти матчах. Та й, чомусь думається, що матч закінчиться розгромом, адже не віриться що Роналду піде з поля якщо вже й без хет-трику, то хоча б з дублем.

 

“Реал Сосьєдад” - “Барселона”

Головному конкуренту португальця — Ліонелю Мессі з “Барселони”, буде дещо важче, адже при всій повазі до “Хетафе”, “Реал Сосьєдад” - суперник дещо серйозніший. Хоча й тут у перемозі каталонців сумніватися не доводиться — свою міць вони вже продемонстрували у грі з “Вільяреалом”. Та й зіркові новачки — Сеск Фабрегас та Алексіс Санчес одразу ж заграли так, немов би грали з теперішніми своїми партнерами останніх декілька років.

І нехай в останній зустрічі цих команд перемагали саме сан-себастьянці, ця перемога стала першою для них за останні 11 матчів.

 

Матчі неділі

В рамках 3 туру Прімери в неділю між собою зустрічатимуться команди, за якими наразі варто просто поспостерігати і визначати, хто ж з них боротиметься за виживання, хто зможе попсувати нерви лідерам, а хто просто буде міцним середнячком. “Бетіс” поміряється силами з “Мальоркою”, “Расінг” прийматиме “Леванте”, хіхонський “Спортінг” завітає до “Осасуни”, а “Райо Вальєкано” прийме “Сарагосу”. Завершуватиме ж футбольну програму неділі в Іспанії поєдинок “Еспаньйол” - “Атлетік”. Цей матч буде цікавий тим, що футболку “Еспаньйола” знову одягнув Вальтер Пандіані, якого, вочевидь, слід очікувати у старті.