УКР РУС

Анонс 1 туру Серії А: Калініч проти Адріано і початок нових проектів

22 серпня 2015 Читать на русском

Величезні вливання в "Інтер", "Мілан", а також "Ювентус", джокери "Роми" та тренер "Наполі" мають зробити чемпіонат Італії ще сильнішим і яскравішим.

Усієї цієї краси не побачать в Україні (принаймні легальним способом), адже ніхто не взявся за трансляції Серії А. А подивитись буде на що. Оновлені міланські гранди усією душею прагнуть змести Турин з вершини Кальчо, а десь поруч з не меншим ентузіазмом чигають "Рома" з "Наполі", які на папері також дуже круто підсилились. Чи буде втрата Тевеса, Пірло та Відаля смертельною, подивимось на фініші сезону. Але вже зараз зрозуміло, що одного Погба для довгої дистанції і традиційного дострокового (десь так за 2-3 місяці до кінця розіграшу) чемпіонства може не вистачити.

Офіційний дебют парочки Салах-Джеко

"Рома", підписавши Джеко, Салаха, Щенсни, Фальке, а також центрбеків Рудігера і Дьомбера (тож сміливо може передбачити, що "динамівського" Драговіча не буде), стартує непростим виїздом у Верону. Тамтешній однойменний клуб не програє у першому турі 2 роки поспіль. "Верона" напрочуд результативна в останніх 4-х матчах. забиваючи не менше двох голів. У пару до ветерана атаки Тоні підписали з "Мілана" Пацціні. Буде дуже важко суперникам, якщо і 30-річний Джампаоло переживатиме другу молодість на "Бентегоді". Римляни не програють 10 матчів з веронцями у всіх турнірах. Але сьогодні нічиєї буде мало. Команда Гарсії очевидний фаворит і просто зобов'язана виносити суперника. У попередньому сезоні, до слова, "джаллороссі" втратили очки на виїзді (1:1), але тоді не вистачало яскравих і ефективних гравців у нападі. Нині ж бачимо, як зірковий дует атаки Джеко-Салах вже феєрив у спарингах (6 голів у ворота "Севільї" - це сильно), час показати себе у справжньому футболі. Ну, і не забуваємо, про натхненника всієї достойної "вовчої зграї" Ческо Тотті, який починає (просто не віриться!) свій 24-й сезон у чемпіонаті Італії. Єдиний мінус - жахіття, які ніяк не відпускають Стротмана. Кевін після двох операцій знову травмував коліно і вибув мінімум до жовтня.

 
 
Затиснуті між Лігою чемпіонів
 
Для "Лаціо", безумовно, зараз найважливіші два матчі плей-офф кваліфікації до Ліги чемпіонів. Перший - за "орлами", але леверкузенські "фармацевти" шансів на камбек аж ніяк не втратили. Між цими зустрічами  розташувалась домашня дуель проти новачка "Болоньї". Новачка такого собі, адже легендарний клуб повернувся в еліту рік потому. За кількістю перемог між собою "лаціалі" б'ють суперника лише на 2 матчі, але останнім часом римляни відмовляються програвати. "Б'янкочелесті" не сильно підсилились перед ЛЧ, адже кваліфікацію нечемпіонів ще треба пройти. А ризикувати грошима - це не про Лотіто. Перепідписали вільного агента Стефано Маурі, і це вже добре. Ну, а перспективні і доволі коштовні Мілінковіч-Савіч та Кішна ще повинні заграти поза межами Бенілюкса. Відтак лави запасних може не вистачати на два тижневих матчі. Відтак "Болонья", яка підписала в "Роми" форварда Матіа Дестро, а в "Парми" досвідченого голкіпера Антоніо Міранте, має шанс здивувати вже на старті сезону. "Россоблю" у Серії  відзначились могутнім захистом - другий після "Карпі" показник із 35 пропущеними голами.
 

Битва "зебр" із власними аренами
 
Дві смугасті "біло-чорні" команди зійдуться на початку недільної програми о 19:00 на "Ювентус Стейдіумі". Втрату двох центрхавів найвищого класу туринці компенсували купівлею супертріо в атаку за 70 мільйонів євро. А заміни Пірло і Відалю - фактично жодної. Так, взяли вільним агентом Хедіру, але Самі миттєво травмувався і пропустить мінімум пару стартових матчів. Тож вся надія, що Погба, отримавши 10-й номер у складі 4-разових поспіль чемпіонів, відпрацює за двох. Сподіваються в Турині і на ще кращий сезон відкриття минулого Стефано Стураро і старого-доброго Клаудіо Маркізіо. У матчі за Суперкубок Італії вийшло досить непогано - "Лаціо" знову програв без особливих шансів. А лівофланговий латераль Сандро має літати по полю за витрачені на нього 26 мільйонів. "Юве" жодного разу не програв удома минулого сезону, і не дуже віриться у здатність "Удінезе" порушити цю вже по суті догму. Попередній чемпіонат був одним із найпровальніших для удінців. Є й великий позитив - "Удінезе" стає другим після "Юве" клубом СеріАлу зі стадіоном що належить саме йому, а не муніципалітету чи ще комусь.
 

Калініч проти Луїса Адріано
 
"Фіорентина" добряче підсилилась. Взяли у "Дніпра" форварда з досвідом забивання у фіналі Ліги Європи Ніколу Калініча, підписали за 15 мільйонів хавбека "Атлетіко" Маріо Суареса, а захист зміцнили Давіде Асторі, який провів попередній сезон у "Ромі". Несподіваним підсиленням виявився Бернардескі. Федеріко проводив непогані матчі й минулоріч, а в міжсезонні славетно повозив ... "Барсу" - ту, що не з Сум. Флорентійці з приходом екс-наставника "Базеля" Пауло Соузи розвантажили середню лінію, відпустивши Хуана Варгаса. Давіда Пісарро, Альберто Аквілані, Алессандро Діаманті. Та головна втрата - це Мохамед Салах, який вирішив перебратись у Рим. За 25 мільйонів євро продали Савіча в "Атлетіко", а основний воротар Нету пішов за безцінь у резервісти до Буффона в "Ювентус".
 
"Мілан" цього разу не супився на трансфери. Берлусконі, звісно ж прорекламував себе, мовляв, я вирішив знову вкладати великі гроші, аби піднімати клуб до вершин. Але така щедрість насамперед пов'язана з продажем майже половини акцій тайському інвестору. Та чи буде сподіваний ефект від дуету Бакка-Луїс Адріано, чи виправдають себе багатомільйонні італійці Бертолаччі з Романьйолі, це все ще великі питання. Усе ж таки в минулому сезоні складалось враження, що "россонері" потрібно не лише тренера і 4-5 позицій міняти, а ледь не всю команду. Багато надій покладають на Сінішу Міхайловіча, що безуспішно тренував "Фіорентину" з 2010 по 2011. У товариських матчах це був практично той же "Мілан", що і в попередні роки. Будемо сподіватися на покращення в грі зі серйознішою ставкою. Слова Міхайловіча про нелюбов до красивих трюків на полі трохи насторожують, але битва форвардів, які пришли з УПЛ. обіцяє бути гаряченькою і видовищною, хоча. Не стільки через протистояння Калініча з Адріано, скільки через давню принциповість і амбіції обох команд піднятись як мінімум у зону ЛЧ чи кудись поруч з нею. Недільний матч, що стартує о 21:45, має всі шанси стати окрасою туру №1.
 

Саррі починає в "Наполі"
 
Надзвичайно інтригуючий проект, затіяний в Неаполі епатажним Де Лаурентісом, починає свій шлях виїздом до непростого вдома "Сассуоло". Останній, середняк минулого сезону, втратив Дзадзу, але зберегли Берарді - що є головним успіхом міжсезоння. Непоганим підсиленням може бути коштовний як для цього клубу 7-мільйонний трансфер лідера атаки "Чезени" Дефреля. Від вильоту "морських коників" 24-річний француз не врятував, але ім'я собі 9 голами і 6 асистами заробив. Екс-наставник "Емполі" Мауріціо Саррі заслужив піти на підвищення. Але гарячі неаполітанці - дуже вимоглива публіка, якій подавай не лише гостроатакувальну гру, а й високі результати. Збереження Ігуаїна, Мертенса з Кальєхоном, прихід суперперспективного плеймейкера Вальдіфіорі, ставка на румунського захисника Кірікеша (прийшов з "Тоттенхема") і бразильського новачка Аллана Маркеса (з "Удінезе"), повернення адекватного стража воріт в особі Пепе Рейни - все це дуже спокусливо, аби почати сприймати "Наполі" як претендента на Скудетто. Ще й початок з командою, якій партенопейці ніколи не програють. Головне, аби команда не перейняла нічийну хворобу Саррі з "Емполі". Бо просто не програвати для борця за виживання і претендента на подіум - то дві величезні різниці.
 
 
"Інтер" з великими надіями
 
Зміцнивши захист колумбійцем Мурільйо, бразильцем Мірандою та барселонцем Монтоєю, Манчіні з оптимізмом позирає в майбутнє. Щоправда останній вже встиг втратити довіру алленаторе і ризикує покинути "неррадзуррі" ще цього трансферного вікна. Одним із найдорожчих придбань у своїй історії "Інтер" сподівається закрити прогалину середньої лінії. Фактично міланці поміняли Ковачіча на Кондогбія, адже суми їхніх трансферів майже співмірні.  А ось чи дасть це ефект у вигляді боротьби хоча б за Лігу чемпіонів? Повернення Йоветіча в Серію А - ще один дуже перспективний хід. Стеван любить, коли на нього роблять ставку в атаці. І, схоже, чорногорець отримає досхочу ігрового часу. "Інтер" витратив багато грошей і прагне повернути собі звання "гранд" у турнірному значенні слова. У минулому сезоні "Аталанта" лише на 3 очки випередила зону вильоту. У цьому буде ще складніше. По суті єдина надія бергамаскі, що провінціали із Серії Б зіграють ще гірше. Особливо не зміцнившись, "Аталанта" втратила Беналуана, Базеллі та Дзаппакосту. Заробити на сезон вдалось,, а ось боротись за виживання стане ще складніше.
 
Тарас Котів, Футбол 24