УКР РУС

Анонс 13-го туру Серії А

26 листопада 2011 Читать на русском

Головне питання туру – хто ж таки спроможеться зупинити поїзд під назвою «Ювентус», який веде молодий амбіційний машиніст Конте? Чи виявиться цим героєм «Лаціо»?

Головний двобій туру розпочнеться у суботу. У рамках чемпіонату «Лаціо» не перемагав «ювентіні» ще з 2004 року. Всього ж римляни поступались 68 раз Турину в Серії А – найбільше серед усіх інших команд. У суботньому матчі зійдуться дві команди, які найменше відчували гіркоту поразки в першості – на двох лише одна прикра ситуація в «Лаціо». До перемоги «Удіне» над «романісті» вони посідали першу і другу сходинку. Тепер комусь доведеться перервати свою позитивну серію.

Без Клозе «Лаціо» відчуває скруту, ось і у попередній грі в Неаполі завдячувати пунктом «лаціалі» повинні їхньому прекрасному кіперові Федеріко Маркетті. Але сьогодні німець разом зі старим добрим Томмазо Роккі намагатимуться розривати зовсім не ідеальні захисні порядки «Старої Синьйори». І передбачити успіх якоїсь з команд є непосильним завданням. Можна хіба що спрогнозувати Битву на римському «Олімпіко».

У суботу «Наполі» протистоятиме у себе «Аталанта» із супербомбардиром Херманом Денісом, який встиг відзначитись вже дев’ятьма голами в 11-ти зустрічах. Чого б ще вартувало згадати аргентинця, так це через його минуле – у 2008 році його придбав саме «Наполі», де він не заграв. Але цього сезону несподівано запалює партнерів на звершення в чемпіонаті. Поки що слабо виходить, адже бергамаскі йдуть лише тринадцятими. Але зате на відстані 5-ти очок від зони вильоту.

«Наполі» ж має вкрай складний графік. За два тижні вони вже встигли відіграти з «Лаціо», перемогти «Ман Сіті» в ЛЧ, зараз зійдуться з «Аталантою», а вже у вівторок в рамках перенесеного через негоду матчу Серії А прийматимуть на «Сан-Паоло» «Юве». Гаряченька пора для Маццарі та компанії.

У неділю міланські гранди прагнутимуть покращити своє турнірне становище. І, скажу я вам, їм це неодмінно вдасться. А то непристойно якось виглядає, коли «Сієна» випереджає «Інтер» на цілих три очки. І ось цього вікенду команда Раньєрі героїчними зусиллями дожене сієнців і вперше в сезоні здобуде дві перемоги поспіль у чемпіонаті Італії. Не інакше – це стане подією туру. А «Мілан» лише на 6 пунктів випереджає «К’єво». Можна було б поставити на «ослів», якби ті грали вдома, де вже зупинили і «Наполі», і «Юве», проте на «Сан-Сіро» без шансів.

«Палермо» проти «Фіорентини» з Деліо Россі на чолі. Мауріціо Дзампаріні вже встиг висловити стурбованість фактом появи тренера на «Ренцо Барбері» і навіть закликав фанів задобрити його стартовими оплесками, але в душі затаїв образу за дві поспіль відмови повернутися на Сицилію під його затишне крило. Тож із задоволенням плескатиме своїм гравцям після тріумфу, тим більше ,що більшість очок підопічні Девіса Манджі набирають саме вдома. А інакше… Це не Північна Корея, звісно, але розмови будуть довгими і пристрасними.