УКР РУС

Анонс 10-го туру Серії А

29 жовтня 2011 Читать на русском

В анонсі чергового туру Серії А зупинимось лише на двох великих і головних матчах та стисло пройдемось по решті подій, які різко відходять цього разу в тінь.

«Інтер» засуджують – кричав Моратті після поєдинку з «Катаньєю». 5 одинадцятиметрових ударів за підсумками 8 матчів – це дійсно багато. Але зважати потрібно також на гру нерадзуррі при обороні власних воріт. Вона вражає неорганізованістю та панікою при масованому натиску опонентів. Стільки помилок, як на старті першості (зрештою, частка вини лежить на воротарі Жуліо Сезарі), не припускались господарі великого Італійського Дербі «Інтер» - «Ювентус» вже давно.

Не залишилась без наслідків діяльність Гасперіні з перебудови оборони на схему в три центральних захисника. Взагалі, якийсь фатум переслідує Моратті з тими тренерами – після абсолютно чемпіонського сезону, останнього для Моурінью, біля керма команди став Рафа Бенітес. І почав все міняти на свій лад, робити революції у своєму дусі. І ось тепер Гасперіні затіяв модернізацію, яка привела до фіаско з Новарою» і звільнення алленаторе. Прийшов Раньєрі – стало краще, але більше на емоційному фоні, ніж насправді кардинально помінялась гра. Після домашнього розгрому від «Наполі», нового конкурента за Скудетто, результати «Інтера» при Раньєрі почали непокоїти – лише одна перемога над «Кьєво» і то мінімальні 1:0.

«Ювентус» відроджується – так хочеться думати і мріяти вболівальникам, правлінню, сумнозвісному Лучано Моджі. Для того, щоб таке стверджувати, є підстави. Це і символічний новий стадіон, і величезні, як за сучасними італійськими мірками, кошти на придбання новачків у міжсезонні. І ці 7 форвардів у заявці. Склад Турину взагалі дещо перевантажений на деяких позиціях – крім нападу, теж лівий фланг, де можуть відіграти відразу четверо. Ця вся різноманітність трохи лякає молодого як тренера Антоніо Конте. На старті сезону він почергово випускав різні зіставлення атакувальної лінії, потребуючи тривалого часу, аби навіть просто дати усім час і шанс на полі. Лише оборонна лінія, а також опорна зона залишалися стабільними і виваженими.

Матч, від якого віє принциповістю далеко за межами Аппенін. Ще до Кальчополі це були смертельні битви, в яких частенько вирішувалась доля чемпіона. А після скандалу, за наслідками якого «Інтер» отримав чемпіонство «Ювентуса», а потім заволодів тими титлуами на кілька сезонів поспіль, туринці налаштовуватимуться на двобій з нерадзуррі, як на останній та вирішальний. Можна навіть сказати, що для «Юве» гра більш значима, ніж для суперника, який теж не назве цей матч прохідним. Турин ще не програвав у стартових 8 турах і йде на омріяному першому місці, а «Інтер» - лише 16-тий. «Ювентус» перервав неприємну нічийну серію перемогою на тижні з «Фіорентиною», а «Інтер» у попередньому домашньому матчі вперше забив і відсвяткував першу перемогу у власних стінах. Всі у передчутті Битви!

«Рома» - це як «Барселона» без Мессі, Хаві, Іньєсти і голів. А все інше, як у каталонців. Домінування на полі, контроль м’яча, не дуже забивний Боян і тренер екс-гравець «синьо-гранатових». Поки що так. Дуже перспективно, з великими амбіціями, але абсолютно не підкріплено результатами. Місце в середині турнірної таблиці повністю відображає стан справ у команд – така половинчастість рішень, посередність гри, яка лише зрідка зблискує красивими моментами, як у капітолійському Дербі з «Лаціо». Те, чого вистачало у матчах з «Палермо», «Аталантою» та «Пармою», забракло з «Дженоа», «Лаціво», «Інтером» і навіть «Сієною». Не дотиснули, не добігли, застрягли на половині шляху. Звідси або треба втікати і чимдуж, не обертаючись, мчати нагору якраз через матчі з «Міланом». Або можна застрягти в трясовині без віри у свої сили. Найближчі ігри повинні бути вирішальними в долі команді Луїса Енріке. Та й самого наставника, хіба що у ді Бенедетто великий і довгостроковий кредит довіри до іспанця і він готовий потерпіти довше.


«Мілан» - якась бразильська команда. Всі ці 0:3 (як в останній вікенд із «Лечче»), які перетворюються по ходу зустрічі в 4:3 на свою користь, карнавальні персонажі Робінью, Касссано та Ібрагімовіч, які веселять публіку як не п’ятками, то зачісками і висунутими язиками. Таке враження, ніби енергія несерйозності, але й пристрасності та високої виконавської майстерності Роналдінью ще не повністю вивітрилась з бази «Міланелло», або ж «зубастик» частенько навідується в гості. А якщо вже зовсім серйозно. Та команда Аллегрі поки нестабільна, як і всі гранди. І вже встигла поступитись у двох важких та важливих гостьових поєдинках з «Ювентусом» та «Наполі», до того ж, з різницею у два м’ячі. Не сказати, щоб «Мілан» дуже поступався класом, рівнем гравців, але по грі все пройшло без шансів на успіх. Тож лише в Лізі Чемпіонів проти «Барси» їм вдалось відвоювати очко у матчі з іменитим суперником. У цьому може бути шанс для «Роми» -команди, яка теж, як і колектив Конте, застосовує широку ротацію. В будь-якому разі гра обіцяє захопливі емоції.


Матч «Фіорентини» проти «Дженоа» має стати вирішальним для наставника господарів Сініші Міхайловіча. П’ять матчів його команда не перемагає, хоча гру демонструє аж ніяк не аутсайдерську. Та що поробиш, долі наставників вершить результат. І якщо його не буде, не довго всидиш на тренерському містку у гарячій та нетерплячій Італії. «Фіорентині» бракує лідерів: зовсім молодий Йоветіч мегаталановитий гравець, але поки потребує підтримки. А її якраз з боку партнерів частенько бракує. Та й відсутність результату лягає щоразу тяжчим вантажем на плечі гравців «Фіоре». Досягнути ж бажаного з «Дженоа» буде вкрай важко – команда демонструє непоганий потенціал, аби навіть замахнутись на вище, ніж поточне 8-ме місце з відривом від лідера лише у 4 очки.


Поєдинком команд із провідного пелетону завершуватиметься тур увечері в неділю. «Кальярі» прийматиме «Лаціо». Острів’яни мають 13 очок в активі, «лаціалі» взагалі в одному пункті від вершини. Історично господарі частіше поступались на Сардинії римлянам, які й цього разу на чолі з суперефективним Міро Клозе будуть фаворитами. За вдалого результату в італійському дербі, осічки «Удінезе» вдома з «Палермо» (в що, одначе, мало віриться) і перемоги в особистому поєдинку обидві команди можуть претендувати на те, щоб очолити погоню за Скудетто.