УКР РУС

Англія вдома переграла Нігерію

2 червня 2018 Читать на русском

Підопічні Гарета Саутгейта переграли на своєму полі учасника ЧС-2018, однак залишили деякі питання по своїй грі.

Товариські матчі 2017/18
завершено
-

Збірна Англії впевнено провела перший тайм, володіючи ініціативою з першої до останньої хвилини. Нігерійці мали всього лише кілька напівмоментів та майже не переходили центр поля, в той час як господарі раз за разом створювали небезпеку біля чужих воріт. Зокрема, виділялися Рахім Стерлінг та Джессі Лінгард. Англійці дуже швидко вийшли вперед, забивши після подачі з кутового, якому передував класний удар зі штрафного Тріпп'єра. Гарі Кейхілл замкнув передачу ударом головою під поперечину – 1:0.

Нігерійці нічого не могли протиставити цьому, і господарі продовжили розривати нігерійців. Стерлінг, Лінгард та Янг раз за разом виходили віч-на-віч з воротарем, однак відзначитися у них не виходило або через власні помилки, або через відчайдушні блокування Балогуна, або через класну гру голкіпера. Втім, саме останній і підвів, пропустивши на 39-й хвилині удар по центру воріт з 20 метрів – це Харрі Кейн покарав Нігерійців за обрізку у центрі поля і зробив разунок 2:0.

Другий тайм, однак, почався з серйозного тиску на ворота Пікфорда. Нігерійці змогли відзначитися вже на другій його хвилині, коли Ігало попрацював корпусом у штрафному й пробив з розвороту у штангу, а Івобі добив – 2:1! Нігерія тут же понеслася у атаку та забрала перші хвилин 15, однак ні удари Мозеса, ні проходи Івобі не допомогли відіграти перевагу англійців. Англійці, однак, теж втратили свою ігрову перевагу – матч явно вирівнявся.

Останні 20 хвилин були пов'язані з паузами на заміни та навіть на водопій. Тренери почали експерементувати, гра збавила темп та розбилася на напівмоменти, які створювали обидві сторони. Добитися взяття воріт жодна з команд не могла, тож фінальний свисток арбітра зафіксував непросту перемогу англійців – 2:1.

Товариські матчі

Англія Нігерія 2:1

Голи: Кейхілл, 8, Кейн, 39 – Івобі, 47