УКР РУС

Англія U-21 – Португалія U-21: анонс чвертьфіналу Євро-2023light

2 липня 2023 Читать на русском
НА ПРАВАХ РЕКЛАМИ

Молодіжні збірні Англії та Португалії поборються за вихід у півфінал Євро-2023. Прогноз букмекерів на матч підкаже "Футбол 24".

Матч Англія U-21 – Португалія U-21 відбудеться сьогодні, 2-го липня, на "стадіоні Рамаза Шенглія" в Кутаїсі. Стартовий свисток пролунає о 19:00 за київським часом.

Англія стала одним із гегемонів молодіжного футболу. Деякі журналісти пишуть, що "три леви" на цьому рівні повинні виграти усе в найближчі 10 років. Навіть Німеччина й Іспанія не встигають за розвитком талантів на Альбіоні.

Лише французи здатні зрівнятись з британцями у даному питанні. Власне, їхні молодіжки є найдорожчими на турнірі – обидві коштують майже півмільярда євро. Середня вартість футболіста збірної Англії U-21 становить 18,52 млн євро.

Вболівай та роби прогнози.
Ліцензія на провадження діяльності з організації та проведення букмекерської діяльності від 28.12.2022 року, видана ТОВ «БК «ФАВБЕТ» на підставі Рішення КРАІЛ від 13.12.2022 року за № 433.

"Участь в азартних іграх може викликати ігрову залежність. Дотримуйся правил (принципів) відповідальної гри".

У заявці "трьох левів" виділяються Ноні Мадуеке (Челсі), Еміль Сміт-Роу (Арсенал), Ентоні Гордон (Ньюкасл), Олівер Скіпп (Тоттенхем), Кьортіс Джонс (Ліверпуль), Джейкоб Ремзі (Астон Вілла), Морган Гіббс-Вайт (Ноттінгем), Коул Палмер (Манчестер Сіті), Бен Джонсон (Вест Хем) та Харві Елліот (Ліверпуль). Більшість з них виступають в основі або є футболістами основної обойми – причому з солідним досвідом в АПЛ і навіть ЛЧ. Першу трійку так і взагалі можна назвати суперзірковою.

Що найбільш важливо, підопічні Лі Карслі демонструють найкращий футбол на Євро-2023. До їхньої гри нуль нарікань – і особливо сила британців помітна на контрасті з проблемною Францією U-21 та вайлуватою Іспанією U-21. А тим паче на тлі Німеччини U-21, з якою напіврезерв англійців розібрався за 21 хвилину першого тайму (2:0). Британці у групі з німцями, чехами та ізраїльтянами набрали 9 очок.

Україні дуже важливо, щоб Англія пройшла до півфіналу Євро-2023. За таких умов підопічні Руслана Ротаня претендуватимуть на Олімпійські ігри-2024 – у випадку поразки від французів "синьо-жовті" зіграють стиковий матч за право виступити в Парижі. У випадку проходу в півфінал разом з англійцями наша збірна потрапить на Олімпіаду автоматично.

Втім, для початку "трьом левам" необхідно розібратись з Португалією U-21. Недооцінювати цей колектив не можна – "селесао" вижили в "групі смерті", посівши другу сходинку й випередивши Бельгію та Нідерланди. У матчах проти них підопічні Руя Жорже набрали 4 очки, програвши лишень сенсаційній Грузії U-21. Попри рахунок 0:2, піренейці виглядали солідно – картвелі сильно пощастило.

Заявка португальців на Євро-2023 не настільки вражаюча, як у англійців, але кілька відомих прізвищ є. Найбільш виділяється Педру Нету – вінгер Вулверхемптона. Тут же грає і його одноклубник Фабіу Сілва, який на правах оренди провів 34 матчі за Андерлехт і ПСВ. В активі нападника аж 16 голів плюс 4 асисти у всіх турнірах (зокрема, в єврокубках).

Також варто відзначити Вітінью й Нуну Тавареша, знайомих українським фанам. Ті, хто уважно спостерігав за Маліновським, знають їх – вони грають за Марсель, причому Нуну провів надзвичайно потужний сезон. Всі інші прізвища мало що скажуть вболівальникам, однак заявка португальців могла бути значно потужнішою. До неї не потрапили Гонсалу Рамуш, Антоніу Сілва й Гонсалу Інасіо.

Португалію U-21 важко назвати веселою збірною. В її активі всього три голи, причому один з них пройшов з пенальті. Його реалізував Тьягу Данташ на 89-й хвилині матчу з бельгійцями – і саме тому "селесао" зараз у чвертьфіналі. У ще один успіх піренейців не віриться, хоча на молодіжному рівні можливий майже будь-який розклад.

Орієнтовні склади на матч Англія U-21 – Португалія U-21

Англія U-21: Траффорд – Гарнер, Харвуд-Белліс, Колвілл, Джонсон – Мадуеке, Джонс, Гомес, Сміт Роу – Гіббс-Уайт, Гордон

Португалія U-21: Біай – Карлуш, Пенетра, Амару, Тавареш – Коста, Данташ, Невеш – Консейсао, Сілва, Нету

Прогноз букмекерів

Надійний букмекер FAVBET вважає Англію U-21 фаворитом. Коефіцієнт на перемогу "трьох левів" становить 1.93. На тріумф Португалії U-21 дали коефіцієнт 4.35.

Тотал більше 2.5 оцінюється коефіцієнтом 2.02, аналогічний тотал менше – 1.89. Гол Ентоні Гордона помножить вашу ставку на 2.75, а гол Фабіу Сілви – на 3.00.

Франція U-21 – Україна U-21: анонс чвертьфіналу Євро-2023