УКР РУС

Англія – Ісландія. 1/8 фіналу Євро-2016. Анонс

27 червня 2016 Читать на русском
Автор: Олег Бабій

"Футбол 24" представляє анонс матчу 1/8 фіналу Євро-2016, в якому зійдуться національні збірні Англії та Ісландії.

Англія – Ісландія

27 червня, 22:00. Ніцца, "Стад де Ніс".

Головний арбітр: Дамір Скоміна (Словенія)

Трансляція на каналі "Україна", текстова трансляція на сайті "Футбол 24".

Ісландія, фінішувавши другою у квартеті, де практично усі ставили на португальців та австрійців, вчинила справжній фурор. Крики ісландського коментатора в прямому ефірі – це вже класика. Організована ісландська торсида – один із найяскравіших саппортів турніру. Можливо, досить? Абсолютні дебютанти чемпіонату Європи й так стрибнули вище голови.

Натомість англійці тільки проймаються апетитом до високих досягнень. "Три леви" вже встигли настраждатися у груповому етапі, отримати заслужену критику, розчарувати прихильників і знову вдихнути у них надію. Вийшовши у плей-офф на Ісландію, команда Ходжсона отримує непогані шанси потрапити у чвертьфінал, де на них чекатиме Франція.

Щоб перемогти – потрібно забивати. В Англії, попри наявність форвардів з іменем, поки що із цим проблеми. Три м’ячі у трьох матчах – негусто, зважаючи на кількість моментів, створених родоначальниками. Ріо Фердінанд, екс-збірник, а зараз – телеексперт, закликав Роя Ходжсона повернути у стартовий склад Харрі Кейна. Останнє слово – за над досвідченим тренером збірної Англії. До речі, із керманичем ісландців Ларсом Лагербеком вони знайомі вже багато десятків років.

Статистика

Англія та Ісландія перетиналися лише 2 рази за всю історію. У 1982 році товариський матч закінчився нічиєю 1:1. А ось у червневому спарингу 2004-го англійці просто-таки познущалися із ісландців – 6:1.

Кадри

Дискваліфікованих немає. З травмованих – лише Адам Лаллана, який наразі під питанням.

Слова

Харрі Кейн, форвард Англії: На Євро немає слабких суперників. Ісландія відмінно захищається і здатна ускладнити життя будь-якій команді. Однак нам варто сконцентруватися на власній підготовці до матчу і підійти до поєдинку готовими на 100 відсотків. Зробимо все, щоб поліпшити доставку м'яча до воріт суперника, а також попрацюємо над реалізацією моментів.

Ми не суттєво поступаємося найкращим командам цього турніру. У матчі проти Росії ми цілком могли забити два-три голи. Всі разом працюємо над тим, щоб стати кращими. Перемога на Євро-2016 цілком реальна. Ми нікого не боїмося. Сподіваюся, що пройдемо і Ісландію, і інших суперників.

Хеймір Хадльгрімссон, тренер Ісландії: Я не нервую, ми вийдемо на поле розкутими. У будь-якому випадку ми залишимося у виграші. Якщо переможемо, то це стане найбільшим моментом в історії ісландського футболу. Якщо зазнаємо поразки, але гратимемо з душею, як до цього, то весь наш народ буде нами пишатися.

Орієнтовні склади

Англія: Харт, Клайн, Смоллінг, Кехілл, Роуз, Хендерсон, Дайєр, Аллі, Руні, Кейн, Варді

Ісландія: Хальдоурсон, Севарсон, Сігурдсон, Арнарсон, Скуласон, Гудмундсон, Гуннарсон, Сігурдссон, Б'ярнарсон, Сігторсон, Бьодварсон

Прогноз "Футбол 24": 1:0

Сторінка автора у Twitter