УКР РУС

Андрій Шевченко: "Фаворитом Євро-2016 вважаємо збірну України". Що сказав новий помічник Фоменка на презентації

16 лютого 2016 Читать на русском

"Футбол 24" зібрав основні тези зі слів Андрія Шевченка на сьогоднішній прес-конференції в Будинку футболу, де було представлено новий штаб збірної України.

До складу тренерського штабу національної збірної України увійшов легендарний екс-гравець, а нині дипломований тренер Андрій Шевченко. Сьогодні на прес-конференції в Будинку футболу Андрій Миколайович відповів на питання журналістів.

Про готовність виправдати довіру

- Хочу подякувати ФФУ та Михайлу Івановичу Фоменко за те, що я в штабі. Для мене це величезна честь. Починаю повернення у великий футбол після 4-х років відпустки. Постараюся виправдати довіру. Досвід, який у мене є, повинен допомогти гравцям. Все, що буде вимагатися від мене, я завжди готовий виконати, це моє головне завдання як помічника.

Про відмінності теорії та практики тренерської роботи

- Різниці як такої немає. Робота з такими великими тренерами, як Лобановський, Анчелотті, Моурінью - це, перш за все, великий досвід. У мене є певна база, а тренерські курси допомогли зібратися з правильними ідеями, допомогли знайти свій напрямок. Весь цей досвід у мене є, і він допоможе мені вийти на свій рівень в тренерській кар'єрі.

Про зміни в житті та відмову зайняти пост у збірній в 2012 році

- З тих пір змінилося дуже багато. Коли мені запропонували взяти збірну України, я вважав, що я не був готовий, у мене не було освіти. А по-друге, не минуло достатньо часу після закінчення моєї кар'єри, так що це було моє рішення в той момент відмовитися. Сьогодні я відчуваю, що у мене є освіта, я отримав всі дипломи, тому зараз є можливість починати, пробувати себе, і я прийняв рішення зробити це. Що змінилося в моєму житті? У мене з тих пір додалося ще два сина (сміється).

Про спілкування з гравцями, звернення на «ви» і статус

- Звичайно, з гравцями (національної збірної, - прим. "Футбол 24") я спілкувався і підтримував стосунки завжди. Все буде залежати від обстановки. Найважливіше - це комунікація гравця і тренера. Що стосується звернення на «ви», то так повинно бути. У мене четверо дітей, і статус мій змінюється. Час летить швидко, зараз я стаю тренером, сьогодні початок моєї кар'єри.

Про фаворита на Євро-2016

- Фаворитом вважаємо збірну України. Інакше думати ми не маємо права (посміхається).

Олександр Москаленко, Футбол 24

Андрій Шевченко. "Легенда №7". Спецпроект "Футбол 24" про зіркового футболіста і нового тренера національної збірної України

Повний список тренерів і адміністраторів, які готуватимуть Україну до Євро-2016