УКР РУС

Андрій Борячук. 9 фактів про "Вінницького Агуеро"

25 жовтня 2016 Читать на русском
Автор: Олександр Москаленко

"Футбол 24" представляє 9 фактів про Андрія Борячука, які допоможуть дізнатися більше про одного з найбільш перспективних вихованців "Шахтаря".

5. 4-й наймолодший автор голу "Шахтаря" в УПЛ

Відмінний гол п'ятою в матчі "Шахтар" – "Волинь" зробив Борячука одним із наймолодших бомбардирів "гірників" у чемпіонаті України. Таким чином, форвард відзначився голом у віці 20 років та 154 дні. Це 4-ий показник у історії "Шахтаря" за час існування УПЛ. На першому, другому і третьому місцях розташувалися Дуглас Коста, Віталій Віценець та Фред відповідно. На п'ятому і шостому місцях – Віктор Коваленко і Алекс Тейшейра.

6. Найкращий бомбардир молодіжного чемпіонату України 2015/16

Своїми бомбардирськими талантами Андрій серйозно привернув увагу тренерського штабу "Шахтаря" в сезоні 2015/16, коли за підсумками молодіжної першості України посів перше місце за кількістю забитих м'ячів. На його рахунку було 20 голів у 24-х поєдинках.

7. "Вінницький Агуеро"

В сезоні 2015/16, коли "Шахтар" вирушив на зимовий тренувальний збір у США, Андрій Борячук помандрував туди разом із першою командою. Причиною цьому стала яскрава гра 19-річного Андрія, яку високо оцінив навіть генеральний директор клубу Сергій Палкін, порівнявши Борячука із Агуеро.

За молодіжну команду грає Борячук, який мені дуже подобається. Вважаю, що у нас взагалі таких форвардів більше немає – стилю Агуеро. Якщо йому зараз дати можливість тренуватися з першою командою, щоб відчув і зрозумів що до чого – буде толк. За дубль він вже забив 18 або 19 голів, так що ми, логічно, беремо його на збори в США і будемо дивитися.

Сам Андрій родом із Вінниці. Але це йому аж ніяк не заважає в майбутньому стати в один ряд із таким відомим форвардом, як аргентинець Серхіо Агуеро.

8. Друг Беки Вачіберадзе

Ці фото вже старі, проте хлопці досі товаришують

Як можна помітити зі світлин в соціальних мережах Андрія, він товариський хлопець і з усіма партнерами по команді підтримує дружні стосунки. Проте неозброєним оком помітна міцна чоловіча дружба Борячука з екс-гравцем "Шахтаря" Бекою Вачіберадзе. Гравці разом розвивалися в структурі "гірників", крок за кроком підходячи до першої команди. Якщо Андрію вдалося сягнути цієї висоти, то Бека прийняв рішення шукати щастя в Іспанії, де виступає у складі "Бетіса".

9. Любитель коней і верхової їзди

Андрій, як можна побачити на фото, захоплюється кіньми і сам може, в разі чого, спокійно пересісти з сидіння автомобіля у сідло, де виглядає цілком впевнено.

"Я брав м'яч і з центру поля обігрував усіх". 10 цікавих фактів про Дениса Баланюка