УКР РУС

Андерсон Піко на прізвисько "Черепашка ніндзя" та ще 6 фактів про новачка "Дніпра"

5 вересня 2015 Читать на русском

"Футбол 24" знайомить читачів з бразильським захисником "Дніпра" Андерсоном Піко, який складе конкуренцію Лео Матосу на лівому фланзі.

Андерсон Піко (Бразилія)

Народився 4 листопада 1988 року в Порту-Алегрі, Бразилія.
Зріст 169 см. Вага 75 кг.
Кар'єра: "Греміо" Бразилія (2007-2008, 2012-2013), "Фігейренше" Бразилія (2009), "Бразійленсе" Бразилія (2010), "Жувентуде" (2011), "Шапекоенсе" Бразилія (2013), "Фламенго" Бразилія (2014-2015).
У чемпіонаті Бразилії провів 92 матчі, забив 5 голів.

 

1.Бразилець в оренду - це незвично!

Повчальна історія з Ежидіо напевно змусила переглянути ставлення до бразильських гравців. Боюся, це одна з причин, чому не підписали гравця повноцінно, а взяли на рік в оренду, на відміну від того ж хорвата Томечака. Відразу так і не згадаєш, чи брали  коли-небудь футболіста в Україну з Бразилії в оренду? У зворотному напрямку  бразильці, що не заграли, їхали, а ось в Україну, здається, вперше. Нещодавній приклад із Бетао неактуальний з кількох причин. Його добре знали в Україні, плюс брали як вільного агента.

2. Черепашка ніндзя

Повне ім'я футболіста - Андерсон да Сілвейра Рібейро. Піко - прізвисько. Андерсонів у Бразилії греблю гати, тому для кращої ідентифікації футболісти придумують різноманітні прізвиська. "Піко" з португальської має кілька значень: по-перше, це пік, вершина, та  є інше значення - дзьоб.

Але цікаво зовсім інше: в Бразилії цього гравця знають як "Черепашку ніндзя" через схожість з мультяшним героєм. А й справді схожий, скажіть?

 

3. Проблеми з вагою

Габарити Піко помітні неозброєним оком. При зрості 169 см вихованець "Греміо" зараз має 75 кг. Але це він ще худенький. Коли Вандерлей Лушембургу запрошував Андерсона у "Фламенго", то змусив футболіста схуднути. Піко настільки хотів грати у "Фла", що за п'ятдесят днів скинув 14 кіло! Був час, коли вага Піко становив 88 кг.

4. Грав проти "Шахтаря" із шахтерівцем

Якщо хто уважно стежив за турне "Шахтаря" по Бразилії, може згадає Андерсона Піко. Він вийшов у стартовому складі "Фламенго" і провів на полі 60 хвилин в зустрічі, що завершилася нульовою нічиєю. Партнером Піко по команді був не хто інший як Едуардо. Якось раз Едуардо забив гол у чемпіонаті Бразилії з передачі Піко. Але в чемпіонаті України цього точно не відбудеться - вони будуть по різні боки барикад.

5. Правша, який грає зліва

Цьому факту навіть у Бразилії дивуються. Робоча нога у Піко права, а ліва, як жартують у нас, "тещина". Незважаючи на кремезну структуру тіла, Андерсон Піко, як пишуть у Бразилії, часто уникає фізичних контактів. Він скоріше обжене суперника, ніж піде в єдиноборство. Так, до речі, незважаючи на всі ці габарити, Піко дуже швидкий і мобільний протягом усіх 90 хвилин. Щоб зрозуміти, що з себе представляє Піко - варто подивитися на Марсіо Азеведо!

6. Кар'єра, якої вже могло не бути

А між тим, футбольне життя Андерсона Піко, в певний час  пішло по похилій стрімко вниз і мало не зайшло в глухий кут. У 2013 році у Піко закінчився контракт з рідним "Греміо". У серії "А" футболіст виявився не потрібний і відправився грати в "Шапекоенсе", у другий дивізіон. Далі ще гірше. Набравши вже дуже багато зайвих кіло, Піко докотився до команди "Нову Гамбургу", по-нашому, обласного розливу.

"П'ять або шість місяців я був безробітним. Моя дружина була вагітна, гроші закінчувалися і я сказав собі, що так тривати не може. Взяв квиток до Ріо, за 24 години подолав 1500 км, після чого набрав номер Вандерлея Лушембургу, з яким працював в "Греміо". Він не повірив, що я приїхав в Ріо. Я попросив його надати мені шанс реанімувати кар'єру. І він мені його дав, за що я йому шалено вдячний", - згадує Піко.

Це якраз той час, коли Піко скидав 14 кілограм. Тоді він і "Черепашкою ніндзя" став. Лушембургу приліпив йому прізвисько. Але Піко не ображається.

7. Сімейний Піко

Андерсон обожнює свою сім'ю. У нього не тільки чудова дружина Фабіана і син Педро, але й улюблені батьки - Жайрем і Леліане, які цього року відзначають вже 60-річні ювілеї (однолітки). На правому зап'ясті Піко набив тату: "Леліане, я люблю тебе", на лівому - ім'я батька, а на правому плечі "увіковічнив" ім'я сина.

Валерій Пригорницький