УКР РУС

"Андерлехт" – "Манчестер Юнайтед" та ще 3 матчі 1/4 фіналу Ліги Європи. Анонс

13 квітня 2017 Читать на русском
Автор: Роман Саврій

"Футбол 24" анонсує перші матчі 1/4 фіналу Ліги Європи, в яких "Сельта" і "Генк" поборються за історичне досягнення, МЮ завітає в Брюссель, "Аякс" прийматиме "Шальке", а "Бешикташ" відвідає Францію.

."Ліон" – "Бешикташ"

13 квітня, 22:05. Ліон, "Стад де Люм'єр"

Обидві команди розпочинали єврокубковий сезон у Лізі чемпіонів, а гімн другого за популярністю континентального турніру почули вже навесні. "Ліон" прорвався до чвертьфіналу крізь "АЗ" та "Рому". Нідерландці отримали від "ткачів" 11 голів за два матчі, а "джаллороссі" не зуміли взяти реванш після провального гостьового поєдинку. "Бешикташ" теж без проблем подолав перший раунд плей-офф, де в суперниках був "Хапоель". Далі на турків очікувала важка битва з "Олімпіакосом", однак грецький гранд якраз переживав кризовий період, тому все пройшло досить легко.

Очікування протистояння з "чорними орлами" негативно впливає на майбутніх опонентів турецького чемпіона. Такий ефект спостерігався за представниками Еллади, те саме спіткало й "Ліон". В останніх 4 турах Ліги 1 "олімпійці" здобули лиш одну перемогу. Самі стамбульці в рідному чемпіонаті виступають прекрасно: лідерство, 5 очок переваги над другим місцем і 11 – над третім. З негативу для "чорно-білих" перед грою на "Люм’єрі" варто відзначити дискваліфікацію забивного Абубакара. Господарі теж мають втрату – "гірчичників" перебрав Гоналон.

"Аякс" – "Шальке"

13 квітня, 22:05. Амстердам, "Амстердам-Арена"

"Шальке" продовжує лихоманити. Протягом минулого тижня "кобальтові" розгромно влетіли "Вердеру", а через декілька днів познущалися над "Вольфсбургом". Поняття "стабільність" не властиве колективу Маркуса Вайнцирля, через що не вдається навіть піднятися у верхню частину турнірної таблиці Бундесліги. В "Аякса" все навпаки. У зимово-весняній частині внутрішньої першості столична команда ні разу не програла та повернулася до чемпіонської гонки. Втім, вималювалася неприємна тенденція – тільки в одному з семи останніх турів "євреї" йшли з поля без пропущеного гола.

Суперники важко здобували путівки в чвертьфінал. Гельзенкірхенці на рівних боролися проти гладбахської "Борусії", пройшли яку завдяки більшій кількості виїзних голів, а амстердамці змагалися з міцним "Копенгагеном". На відмінну від "Шальке", нідерландський колектив серйозно попітнів і в 1/16 фіналу. Три тайми батлу з "Легією" завершилися нульовою нічиєю, перемога прийшла аж в останній 45-хвилинці. "Кнаппен" на цій стадії до таких нервів не доводили, а вирішили всі питання в першому матчі проти ПАОКа. Тоді ж востаннє у Лізі Європи грав Євген Коноплянка, котрий продовжує збирати сльози ігрового часу. Максимум, на що може сьогодні розраховувати українець, це лава запасних.

"Сельта" – "Генк"

13 квітня, 22:05. Віго, "Балаїдос"

Телетрансляція на каналі "Футбол 2"

За попередні раунди турніру "Сельта" набрала багато ворогів на сході Європи. Всі добре пам’ятають, як галісійці в овертаймі засмутили "Шахтар". З "Краснодаром" вийшло менш драматично, але не менш емоційно. У Прімері справи команди далекі від ідеалу – дві перемоги у восьми турах. Всі розуміють, що ставка зроблена на Лігу Європи, тому Едуардо Беріссо уникає гучної критики. Першому в історії "кельтів" єврокубковому півфіналу можуть завадити травми двох нападників Гвідетті та Россі.

"Генк" також перебуває за крок від дебютного потрапляння в четвірку найкращих команд європейського мейджора. Після чудового виступу на груповому етапі в плей-офф бельгійці вибили з розіграшу "Астру" та земляків з Гента. П’ять голів на "Геламко", до яких доклав руку Руслан Маліновський, вивели команду далі. Ліга Жупіле теж приносить позитив – з початку лютого в пасиві "шахтарів" єдина поразка при шістьох перемогах і трьох нічиїх.

"Андерлехт" – "Манчестер Юнайтед"

13 квітня, 22:05. Брюссель, "Констант Ванден Сток"

Телетрансляція на каналі "Футбол 1", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24"

Бельгія делегувала в чвертьфінал двох повпредів. Поки "Генк" підкорюватиме Віго, у Брюсселі зустрічатимуть МЮ. Шлях "Андерлехта" в цьогорічній ЛЄ міг перерватися значно раніше. В матчі-відповіді 1/16 фіналу "пурпурово-білі" поступалися "Зеніту" та були за декілька хвилин від вильоту. У підсумку врятувалися, а згодом двома мінімальними перемогами пройшли АПОЕЛ. Гольова мовчанка Теодорчика дещо вплинула на результативність команди, але клас виконавців дає змогу втримувати перше місце в чемпіонаті. При цьому, будь-які вдалі виступи "Андерлехта" не зроблять його фаворитом у грі з "дияволами".

Як і будь-які проблеми МЮ не позбавлять англійців цього статусу. Пошкодження Смоллінга та Джонса змусили Жозе Моурінью відмовитися від схеми з трьома захисниками, а травма Янга і погана форма Валенсії перетворили всю лінію оборони в проблемну зону. Попереду португальський наставник не зможе розраховувати на Руні та Мату, однак їхня відсутність хвилює тренерський штаб менше – балом правитиме Ібрагімовіч. Златан напевне пам’ятає останній візит в гості до брюссельців, коли він оформив покер за ПСЖ. Пройшло більше трьох років, але швед тільки покращав та тягне партнерів у всіх турнірах. Його вклад у подолання двох раундів плей-офф величезний: хет-трик у ворота "Сент-Етьєна" перетворив другу частину протистояння у формальність, а непоступливий "Ростов" капітулював лише після його гольових передач.

Новий образ Ібрагімовіча та залежність "Ліверпуля". Топ-10 підсумків футбольного вікенду