УКР РУС

Алькасер у режимі легенди: він перевершив Вілью, Рауля і Торреса, а Барселона вже кусає собі лікті

12 жовтня 2018 Читать на русском

Нападник дортмундської Борусії та збірної Іспанії Пако Алькасер переживає найкращий момент своєї кар'єри.

Товариські матчі
завершено
-

Валенсійський снайпер не викликався під знамена збірної Іспанії трохи більше трьох років. Якщо бути зовсім точним – 1098 днів. Луїс Енріке вирішив повернути свого екс-підопічного до табору "Червоної Фурії", залишившись враженим формою Алькасера у Дортмунді.

Алькасер літає у Дортмунді: 6 голів за 81 хвилину, рекорд Бундесліги, краща результативність, ніж у Мессі

"Лучо" довірив Пако місце у стартовому складі на товариську зустріч Уельс – Іспанія, а той віддячив тренеру дублем за стартові півгодини гри. 25-річний нападник відзначився 7-м та 8-м голами у футболці "Ла Рохи", що дозволило йому впритул підібратись до історичного рекорду Мор'єнтеса.

Уельс – Іспанія – 1:4 – відео голів та огляд матчу

Попри тривалу перерву між викликами у збірну Іспанії Алькасер володіє другою середньою результативністю серед бомбардирів "Червоної Фурії" з найбільшою кількістю ігор та м'ячів. Пако наколотив 8 голів у 14-ти матчах, забиваючи в середньому кожні 96 хвилин. Такими цифрами не міг похвалитись навіть Давід Вілья – найкращий снайпер в історії "Ла Рохи" (63 м'ячі).

"Ель Гуахе", провівши за збірну Іспанії 98 матчів, витрачав на результативний удар в середньому 101 хвилину. Не дотягує Вілья до космічних показників Алькасера й після стартових 14-ти зустрічей, забиваючи кожні 113 хвилин. Рауль (174 хвилини), Торрес (159), Сілва (226) та Єрро (237) також сильно поступаються форварду з муніципалітету Торренте.

Лише Фернандо Морієнтес випереджає Алькасера за цим показником у історичному рейтингу збірної Іспанії. Легендарний форвард Реала відзначався за "Червону Фурію" кожні 92 хвилини – 27 м'ячів у 46-ти матчах.

Серед нинішніх нападників піренейської збірної найближче до Алькасера перебуває Альваро Мората. Форвард Челсі забив 13 голів у 24-х матчах (кожні 102 хвилини). Ще два конкуренти Пако за місце у стартовому складі "Ла Рохи" Родріго Морено та Дієго Коста відзначаються значно рідше – кожні 137 та 168 хвилин відповідно.

Яго Аспас – єдиний іспанський футболіст, який може похвалитись кращою середньою результативністю, ніж у Алькасера. Капітан Сельти відзначається за "Червону Фурію" кожні 86 хвилин. Однак галісієць перебуває за спиною у Пако, забивши на два голи менше – 6 влучних ударів у 8-ми матчах.

Альксер видає просто фантастичний старт сезону. Форвард, який рідко потрапляє у стартовий склад Дортмунда, примудрився забити 9 голів за 200 хвилин. "Джмелі" начебто повідомили Барселону, що активують опцію викупу футболіста та перерахують на рахунок каталонців "скромні" 23 млн євро. Дивлячись на форму Пако, керівництво "блаугранас" вже, мабуть, кусає собі лікті. Він забиває значно більше, ніж Суарес та Мунір, а по завершенні сезону його трансферна вартість може зрости щонайменше вдвічі.

Після матчу Уельс – Іспанія видання Marca написало, що відмова від Алькасера може стати однією з найбільших помилок у новітній історії Барселони. Каталонський гранд на рівному місці втратив форварда, якому наразі немає рівних у топ-5 лігах Європи. Зважаючи на реалії трансферного ринку, 23 млн євро – лише копійки, яких Бартомеу точно виявиться недостатньо, щоб підписати якісного бомбардира.