УКР РУС

Алієв: Сподіваюся, що скоро клюне якась команда, кар'єру я не завершив

12 квітня 2017 Читать на русском

Екс-гравець збірної України та "Динамо" Олександр Алієв згадав деякі моменти зі своєї яскравої кар'єри та поділився планами на майбутнє.

"Гравець "Катандзаро"? Граю за них, підтримую форму. Контракту немає. Кар'єру я не завершив, не казав такого. Сподіваюся, що скоро клюне якась команда. За "Катандзаро" граю для себе. В мене там є друг Антон Матяж, попросив побігати. Я був не проти, а чому б ні. Звісно, там не такий рівень, не такий рівень воротарів. Тому зі штрафних і виходить забивати. Як говориться, ще щось залишилось.

Як натренувати такий удар, як у мене? Перш за все, цим завдячую своєму батьку. Правильно поставлений удар, правильний підхід до м'яча. А сила вже від тебе самого залежить. Хоча, звісно, я качав ноги. Також я дякую Сьоміну. Наприклад, у "Локомотиві" кожен тиждень я міг забрати воротарів та тренувати штрафні. Команда тренувалася окремо, і я – окремо. Після тренувань Юрій Павлович не дозволяв залишатись, але один день на тиждень на тренування ударів давав мені час.

Чому другий раз не заграв у "Динамо"? Мабуть, правду кажуть, двічі в одну річку не ввійдеш. Що сталось, то сталось. Також був важкий перехід з "Локомотива". Десь мене, можливо, це підламало. Були важкі переговори, "Локо" не хотів відпускати. Я сам хотів піти звідти.

Смородська (екс-президент "Локомотива", – прим.) тоді вибачалась. Було, що я через те, що переплутав електричку, запізнився на 20 хвилин на автрійський збір. Мене оштрафували. Потім не брали на збори, казали тренуватися з "Локомотивом-2". Після цього всього Смородська вибачалась, але я дав слово Сьоміну, що я піду за ним.

Я не любив читати у дитинстві та й зараз не люблю. Люблю в інтернеті новини, газети, журнали читати. Це так. Не було ніколи бажання читати. Люблю фільми дивитись. Чесно, не читав книги. Для мене краще – сісти і подивитись кіно. Намагався, але не тягне до книжок. Не моє.

Історія зі словом "кома"? Ну так це було у школі "Динамо". Російськомовні не розуміли всього. Ось і сказали нам писати, як чуємо. Вчителька сказала "кома", а я й пишу. А вона сміється, я не розумів, що це символ. Поставив ручку і сказав, що писати більше не буду.

Розумію, в якій країні живемо. Люди багато заздрять. Зараз причепилось "гамнюк" до мене, бо Ігор Суркіс так сказав. Не знаю, чому люди так до мене ставляться. Мотивація грати далі, звісно, ще є", – розповів Алієв.

Алієв забив два голи та віддав асист в аматорському турнірі

, а також у Viber