УКР РУС

Алексіс Санчес: від провінційного бідняка до найбільш високооплачуваного футболіста АПЛ

24 січня 2018 Читать на русском
Автор: Роман Саврій

Алексіс Санчес перейшов з Арсенала в Манчестер Юнайтед і став найбільш високооплачуваним футболістом АПЛ. "Футбол 24" розповідає про те, чому він цього заслужив і чому не заслуговує на осуд.

"Ще з дитинства я завжди говорив, що мрію грати за Манчестер Юнайтед", – сказав клубному телебаченню Манчестер Юнайтед зірковий новачок. На перший погляд, ця банальна та заїжджена фраза мала б зачепити прихильників Арсенала та відразу зробити чилійця своїм на "Олд Траффорд". Насправді ж все трішки не так.

Алексіс Санчес – гравець Манчестер Юнайтед

Чи мріяв Санчес виступати за великий клуб з широкими фінансовими можливостями та найвищими цілями? Так. Чи викарбуваний у серці Санчеса маленький диявол? Навряд чи. Чилієць робить компліменти статусу, грошам і амбіціям Манчестер Юнайтед, а не визначає себе вічною частиною "червоної" сім'ї.

Бідність і гра на асфальті

Алексіс на кожному етапі своєї кар'єри завжди хотів більшого. І, варто віддати належне, він докладав максимальних зусиль для можливості зробити наступний крок. Менталітет борця та трудяги виробився в нього з ранніх років. Хлопчина ріс без батька в портовому містечку Токопілья, підробляв миттям машин і мріяв про те, щоб позбутися бідності завдяки улюбленому заняттю – футболу.

Зараз він досяг вершини – став найбільш високооплачуваним гравцем АПЛ. 450 тисяч фунтів на тиждень, про які повідомляє Daily Mail, – наслідок поступового важкого руху до давно визначеної мети.

Алексіс Санчес розпочинає шлях у Манчестер Юнайтед

Ще до першого свого професійного клубу Кобрелоа Алексіс демонстрував величезний потенціал. Він часто грав босим, а коли отримав у подарунок перші бутси – не розлучався з ними навіть під час матчів на асфальті. Після вуличних баталій гра зі старшими на два роки юнаками та подальші труднощі в дорослому футболі здавалися дріб'язковими та безпроблемними.

Завоювання Європи

Для європейського футболу першим Санчеса відкрив Удінезе. Чилієць дуже успішно пройшов орендні випробування в рідному чемпіонаті з Коло-Коло та в сусідній Аргентині з Рівер Плейтом – три чемпіонства за три роки. А тоді завдяки Удінезе освоював футбол Старого Світу, прокладав шлях на-гора.

Пауліна Собєрайска. Сексапільна студентка, перед якою не встояв Алексіс Санчес

Санчес легко адаптовується під будь-які схеми в клубах і в збірній – усі його наставники відзначають тактичну гнучкість футболіста. Хосеп Гвардіола та його послідовники намагалися вбудувати гравця в систему Барселони. Останній з трьох сезонів на "Камп Ноу" став найбільш успішним, однак Алексісу було не зовсім комфортно, і трансфер в Арсенал мало кого здивував.

Він відійшов на другий план через появу Неймара, на порозі – перехід ще однієї зірки Луїса Суареса. В наступному сезоні чилійцю була визначена роль запасного, а він звик бачити плоди своєї праці, тому поїхав за новими викликами в Лондон.

Союз з Арсеналом мусив припинити існування

"Диво-хлопчик", на правду, отримав найкращий варіант для підкорення АПЛ. Працьовитий Алексіс яскраво виділявся на фоні талановитих, але лінивих партнерів по Арсеналу, в яких атрофувалося бажання бути найкращими. Всі амбітні персони рано чи пізно тікають з "гарматного" клубу з природним прагненням перемагати, здобувати головні титули.

Алексіс Санчес став зіркою Арсенала

Тягнучи за собою ментальних посередностей високого професійного рівня, не складно стати зіркою. Але змусити два найкращі клуби ліги сперечатися за право платити тобі величезні гроші – це досягнення. При цьому Санчес не робив чогось надприродного, а всього лиш не знижував до себе вимог, і, відповідно, на фоні колективу прогресував.

Союз Алексіса та Арсенала цієї зими мусив припинити існування: футболіст отримував дедалі менше задоволення і дедалі більше розчаровувався, а лондонці ризикували безкоштовно втратити найкоштовнішу бойову одиницю. Манчестер Сіті вимкнувся з гри в інтригу, а Манчестер Юнайтед просто запропонував ідеальні фінансові умови, які перетворили його в клуб мрії для Санчеса.

Бідний хлопчик з Токопільї продовжує збагачуватися завдяки роботі в улюбленому ремеслі. Так, Алексіс Санчес хоче багато заробляти, але він має на це право, досі кожен отриманий на рахунок цент 29-річний чилієць відпрацював.

Роль Алексіса Санчеса у разі переходу в Манчестер Юнайтед – чотири варіанти