УКР РУС

Але одного не вистачило. "Шахтар" - "Металург" (Д)- 4:0. ВІДЕО

26 травня 2013 Читать на русском

"Металурги" ще жодного разу в історії незалежної України не перемагали "Шахтар". І представнику нашої країни у Лізі Європи так і не вдалося переписати історію протистоянь з представником в ЛЧ.

Після поєдинку “Шахтар” офіційно святкуватиме чемпіонство, тож перед власною публікою не хотів завершити чемпіонат на мінорній ноті. Та й Генріху Мхітаряну, аби повторити рекорд Старухіна (26 голів в сезоні за “гірників”) потрібно лише два влучні постріли. Не повторив.

Хоча одного разу йому таки вдалося відзначитися, на початку другого тайму реалізувавши вихід віч-на-віч із Паньківим. Щоправда, “Шахтар” і до голу Генріха вже вів у рахунку - суперпостріл Кости зі штрафного відправив “гірників” на перерву у статусі фаворитів.

Гості також мали нагоди. Може й не так багато і не такі небезпечні, але мали. Однак їм або влучності не вистачало, або П'ятов рятував. Загалом за таким футболом було приємно спостерігати, і сумно, що команди можуть грати так розкуто і видовищно зазвичай лише тоді, коли на них не тисне турнірне становище.

Але усі старання гостей були марними, бо “Шахтар”, як і належить чемпіону, показав справжній клас. На 75-й хвилині Тайсон зробив рахунок розгромним, а на 87-й Едуардо поставив крапку у грі. До речі, про останній гол хочеться згадати окремо, бо автором гольової передачі там став Мхітарян. Генріх і сам міг пробивати, оскільки позиція була доволі зручною, однак помітив, що партнеру, після виходу Паньківа з воріт, узагалі просто залишиться безперешкодно переправити кулю.

Але й 25 забитих голів - рекорд з часів проведення чемпіонатів України, з чим ми Генріха і вітаємо. Ну а “Шахтар” - з чемпіонством.

Та головною дійовою особою на полі був не вірменин, а Разван Рац, який проводив свою останню гру за “гірників” і вивів команду на поле у статусі капітана. Відіграв Разван, до слова, на дуже пристойному рівні. Відіграв до 66-ї хвилини, коли, покидаючи поле через коридор із гравців “Шахтаря”, передав естафету Василю Кобіну. Що ж, успіхів Рацу у його новому клубі - "Вест Хемі".

А детальніше про гру дізнайтеся з нашої онлайн-трансляції “Шахтар” - “Металург” (Д)

“Шахтар” - “Металург” (Д) -4:0 (1:0)

Голи: Коста, 24, Мхітарян, 48, Тайсон, 75, Едуардо, 87

(СКЛАДИ)