УКР РУС

Алавес – Реал: історична перемога господарів та продовження жахливої серії Мадрида

6 жовтня 2018 Читать на русском

Підопічні Хулена Лопетегі знову не знайшли "ключі від воріт" свого суперника, пропустили на останніх секундах та продовжили свою жахливу серію.

Реал прогнозовано активніше розпочав гру, а воротам Фернандо Пачеко на перших хвилинах по черзі загрожували Бензема, Себальйос та Рамос. "Бланкос" по ходу першого тайму продовжували володіти ініціативою та майже нічого не дозволяли господарям поля, хоча й власних моментів створили не надто багато. У складі Реала активніше за інших виглядав молодий правий захисник Одріосола, який вийшов в основі замість травмованого Карвахаля.

Алавес – Реал – 1:0 – відео голів та огляд матчу

Алавес в середині першого тайму однією з небагатьох своїх атак створив "пожежу" біля воріт Куртуа, коли лише самовіддана гра Варана на лінії воріт врятувала Реал від пропущеного гола. У другій половині першого тайму господарі почали більше володіти м’ячем та сміливіше пішли в атаку, хоча розрахунок у підопічних Абелардо був в основному на навісні передачі та стандарти, а пара Рамос – Варан грала біля власних воріт відносно надійно.

По перерві Лопетегі зняв з гри Бензема, у якого в першому таймі мало що виходило, та випустив Маріано Діаса. Нова "сімка" Реала одразу ж міг створити сам для себе гольовий момент, проте, намагаючись "розхитати" фінтами Віктора Лагуардію в штрафному господарів, Діас втратив м’яч. Алавес відповів на це своїм випадом, а біля воріт Реала знову виникла "пожежа", яку цього разу своїм виносом "загасив" Кроос. Ще за кілька хвилин Дуарте потужним ударом з-за меж штрафного влаштував серйозну перевірку для Куртуа, а бельгійський голкіпер Реала її з честю пройшов, впоравшись з непростим ударом.

Президент Ла Ліги Тебас різко розкритикував Реал через відмову грати матчі чемпіонату в США

За півгодини до кінця основного часу Лопетегі кинув в бій Асенсіо замість Каземіро, чітко окресливши свої наміри перервати невдалу для "вершкових" серію вже цього вечора. Реал продовжував "кружляти" біля штрафного майданчика господарів, натомість, ледь не нарвався на контратаку: Хоні мав, мабуть найкращий момент Алавеса у цій грі, але під тиском Варана не влучив у дальній кут воріт Реала. "Бланкос" у відповідь загрожували воротам Пачеко зі штрафного: пробивав Бейл, але голкіпер Алавеса з пострілом валійця впорався.

За 10 хвилин до кінця гри Лопетегі вирішив використати свій останній аргумент та випустив юного Вінісіуса Жуніора замість Бейла, який знову отримав пошкодження. Реал і на останніх хвилинах ішов вперед, але більш гострі моменти все одно виникали біля воріт Куртуа: Одріосола "подарував" м’яч Хоні біля власного штрафного майданчика, але півзахисник Алавеса пробив значно вище воріт. Навіть на останніх хвилинах гри активніше виглядав Алавес, і останній стандарт господарів у матчі завершився голом – на 90+5 хвилині Мануель Гарсія шокував Мадрид.

Реал залишається на другій сходинці Прімери, а Алавес поки що виходить на третє місце, маючи в своєму активі стільки ж очок (14), скільки Барселона та Реал.

Реал, який перебуває у кризі, планує придбати 3-х зірок за майже 1 млрд євро

Реал зовсім розучився забивати?

Мадридський Реал продовжує оновлювати власні антирекорди. Підопічні Лопетегі не забивають вже чотири повні матчі поспіль в усіх турнірах, такого з Реалом не траплялося з 1985 року. Атака "вершкових" виглядає "беззубо", гольові моменти даються команді дуже важко, і навіть Бейл та Бензема з цим нічого не можуть вдіяти. Мадрид продовжує сумувати за Роналду в той час, як сам CR7 тепер радує своєю грою туринську публіку. Початок сезону видався для Реала непоганим і здавалося, що "бланкос" якось аж занадто безболісно перейшли до режиму "гра без Роналду", проте саме тоді, коли команда потрапила у "чорну смугу", фанати Реала зрозуміли – супермена в Мадриді більше немає.

Алавес – Реал: Рамос заслуговував на червону картку, але не отримав навіть жовтої – вердикт екс-рефері ФІФА

Іско не вистачає, а посилити атаку немає ким

Іско на старті сезону був одним з лідерів Реала і тепер, коли "вершкові" втратили одного з ключових своїх гравців через травму, виявилося, що рівноцінної заміни йому немає. Не став рятівником Реала у цій грі, не дивлячись на репутацію "джокера", і Асенсіо. Реалу банально ніким посилювати атаку і те, що Флорентіно Перес влітку обмежився лише трансфером юного Вінісіуса та поверненням з оренди Маріано, виглядає дуже дивно. "Бланкос" зараз просто не мають форварда, який би міг скласти реальну конкуренцію Бензема, що вже починає нагадувати себе ж самого у минулому сезоні, коли його нещадно критикували ЗМІ за нульову результативність. Для того, щоб ця команда прогресувала, їй конче необхідна "свіжа кров" в атаці, причому "свіжа кров" з зірковим присмаком.

Лопетегі прокоментував можливість свого звільнення з Реала: "Кожен мій матч – немов фінал"

Заслужена історична перемога Алавеса

Алавес вперше з сезону 1930/31 переміг Реал в домашньому матчі. Слід відзначити, що перемога підопічних Абелардо є цілком заслуженою, його команда вміло захищалася, але за будь-якої можливості з великим бажанням вибігала у контратаки. На початку гри Алавес віднісся до Реала з певним побоюванням, але дуже скоро зрозумів, що проти такого Реала можна і треба шукати щастя біля чужих воріт. Контратаки господарів були чи не більш гострими за атаки мадридського клубу, і доля таки винагородила Алавес за старання – Мануель Гарсія відправив м’яч у ворота Реала за кілька секунд до фінального свистка і назавжди вписав своє ім’я в історію Алавеса.

Іспанія. Ла Ліга. 8 тур

Алавес – Реал Мадрид – 1:0

Гол: Мануель Гарсія, 90+5

"Вершкова" депресія: головні причини провалів Реала – від безглуздих рішень Лопетегі до слабкого Модріча