УКР РУС

Аласанія: Шанси побачити ЧС-2018 на українському телебаченні – 70%

4 травня 2018 Читать на русском

Генеральний директор національної громадської телерадіокомпанії України Зураб Аласанія прокоментував можливість трансляції ЧС-2018 по українському телебаченні.

За словами Зураба Аласанії, НСТУ все ще намагається продати пакет трансляцій на ЧС-2018 іншому телеканалу, повідомляє Sport Arena.

"З першого дня мого приходу сюди чотири роки тому ці переговори не припинялися. Це стосується показу як найближчого чемпіонату світу в Росії, так і наступного 2022 року. Переговори йшли і зараз йдуть безперервно.

Які шанси українських уболівальників побачити ЧС на іншому українському каналі? Я б сказав, десь відсотків 70. Зараз мова йде про перспективи трансляцій на одному з українських національних каналів. Але ясно, що це не буде "UA: Перший".

Росія отримала право на проведення ЧС-2018 завдяки корупції, – екс-прем'єр-міністр Великобританії

Офіційного рішення про нашу відмову транслювати ЧС-2018 поки немає, але вся країна розуміє, що показати цей чемпіонат для громадського ТБ – це смерть.

Звичайно, ми не намагаємося заробити на цьому. Але дуже хочемо вийти в нуль, адже держава витратила на це чималі гроші. При цьому ми ще самі залишаємося винні Європейській мовній спілці, і це все – дуже складна історія.

Варіант з "Інтером" живий. Але тут я не маю права без них вдаватися в подробиці, адже "Інтер" є безпосереднім учасником переговорів. Можу сказати лише, що ми зустрічалися кілька разів, коли процес вийшов уже на топ-рівень. Адже те, що під час переговорів узгодили юристи, постійно заходило в своєрідні тупики", – сказав він.

ЧС-2018: науковці спрогнозували майбутнього переможця – результати дослідження