УКР РУС

Акінфеєв у воротах - Лукаку забивай! Анонс 2-го туру в групах G та H

22 червня 2014 Читать на русском

Бельгія та США можуть вже у другому турі оформити вихід в 1/8 фіналу чемпіонату світу.

Бельгія - Росія

 19:00. Ріо-де-Жанейро. Стадіон "Маракана". Телетрансляція на каналі "Перший Національний". Текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24".

Після перемоги у першому матчі гравцям збірної Бельгії напевне перепало більше від свого наставника Марка Вільмотса, ніж англійцям за виліт з турніру. Вільмотс після першого матчу неохоче спілкувався з пресою, а своїх хлопців на тренуваннях описував як "ідіоти". "Ви бігагаєте та завдаєте ударів по воротах, як ідіоти!" - лаявся Вільмотс перед дуеллю з росіянами. Вільмотса можна зрозуміти - він просто стимулював хлопців до належної боротьби з підопічними Фабіо Капелло. Щоправда, французькі "cons" як ідіоти звучить занадто літературно, щоб виразити справжній гнів Вільмотса, який завжди звик грати і тренувати на всі сто.  У перерві поєдинку з Алжиром додаткові децибели у роздягальні відчули всі, зокрема Ромелу Лукаку.  "Це було справді дуже голосно", - зізнається Лукаку, який свідомий того, що "проти Росії він повинен більше рухатися". Зрештою, Лукаку є що згадати. У листопаді 2010 року дубль Лукаку подарував бельгійцям перемогу (2:0) над росіянами. Тим паче, у воротах стоятиме автор нічийного ляпу у поєдинку з корейцями Ігор Акінфеєв. Про це на передматчевій прес-конференції повідомив Капелло. "Ігор - великий гравець. Не сумніваюсь, що він продемонструє клас у грі з бельгійцями", - каже шеф захисту росіян Сергій Ігнашевич...


Південна Корея - Алжир

22.00. Порто-Алегре. Стадіон "Бейра-Ріо". Телетрансляція на каналі ТРК "Україна". Текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24".

Надія нації вже відзначилася у першому матчі. Хин-Мін Сон забив Росії. Гравець атаки "Байєра", який, за його словами, перед важливими матчами погано або й  взагалі не спить, готовий до подвигу у важливому матчі з алжирцями.

"Тепер ми повинні перемагати у кожній грі. Ми ґрунтовно вивчили гру суперника і уважно спостерігатимемо, як алжирці розпочнуть двобій. Ми зобов'язані здобувати три очка", - заявив 21-річний Сон перед грою.

Одностайний з партнером і наймолодший капітан в історії збірної Південної Кореї Чу-Хо Пак: "Нам необхідно перемагати, аби потрапити у шістнадцятку найкращих".  

Оскільки обидвоє у матчі з росіянами отримали по картці, то атаки на ворота африканців слід проводити обережно, щоб зіграти й з фаворитом. Хоча у Кореї вдосталь гравців, які здатні рівноцінно замінити обох лідерів. Якщо вірити наставникові Алжиру, то у його таборі ситуація протилежна. "У мене нема великого вибору гравців", - сказав Вахід Халілходжіч після 1:2 від Бельгії. Здається, Алжир змирився з роллю аутсайдера групи.

США - Португалія

01.00. Манаус. Стадіон "Амазонія". Телетрансляція на каналі "Перший Національний".  Текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24".

"Наш суперник стоїть спиною до стіни. У нас, натомість, з'явився шанс вийти в 1/8 фіналу. Що ще може бути краще?" - каже наставник збірної США Юрген Клінсман. Шалена спека (понад 30 градусів та вологість понад 90 відсотків), заразні комарі та інші бразильські принади можуть завадити американцям. Проте найбільшою загрозою для них повинен стати Кріштіану Роналду, який напевне захоче реабілітуватись за кволу гру з німцями. "Роналду самому зупинити неможливо", - застерігає гравець "Хофенхайма" Фабіан Джонсон. І Роналду готовий до бою. "Кріштіану тренується на максимумі і його нема у списку травмованих збірної. Він готовий грати", - запевнив у п'ятницю Хельдер Поштіга. Проте з рештою гравців у португальців кепські справи. З американцями не зіграють травмовані Фабіу Коентрау, Уго Альмейда, Руй Патрісіу, а також дискваліфікований Пепе. Зважаючи на нічию німців у грі з ганцями, в американців з'явився додатковий стимул до перемоги. Німці, звісно, в останньому турі гратимуть на перемогу, тож Клінсман захоче вирішити справу вже у матчі з португальцями...