УКР РУС

Ахметов подав позов до Європейського суду проти Росії – президент Шахтаря просить надати справі пріоритетний статус

27 червня 2022 Читать на русском

Український олігарх Рінат Ахметов розпочав боротьбу з російським беззаконням на юридичному фронті.

"Зло не може залишатися безкарним. Злочини Росії проти України й кожного українця – кричущі. Винні мають понести покарання. Я – за допомогою найкращих українських і американських юристів – подав скаргу до Європейського суду з прав людини про відшкодування збитків.

Сидорчук вказав на жалюгідну причину обстрілів Києва росіянами

Цей позов – одна з перших міжнародних юридичних дій проти Росії, мета якої – зупинити злочинну діяльність російського агресора, знищення української економіки й розкрадання українських активів. Грабіж українських експортних товарів – зокрема зерна і сталі – уже призвів до зростання цін на ці товари та збільшення у світі кількості людей, що помирають від голоду. Це варварство має бути зупинене, а Росія має заплатити сповна. Вірю в справедливість і борюся за неї", – цитує Ахметова офіційний сайт інвестиційної групи SCM.

Окрім позову щодо вжиття термінових заходів і компенсації збитків у зв’язку з блокадою, мародерством, знищенням і перенаправленням потоків зернових і металів з боку Росії та компенсації за грубі порушення прав власності Ахметов подав позов про вжиття термінових забезпечувальних заходів, що запобігатимуть вищезазначеному.

З огляду на невідкладність і серйозність ситуації олігарх попросив надати справі пріоритетний статус. Ахметов також звернувся до суду з проханням застосувати пілотну процедуру до цієї справи, оскільки корінна причина порушень прав Ахметова – російська агресія, знищення й експропріація власності – має аналогічні руйнівні наслідки для власників бізнесу по всій Україні.

Точну суму компенсації, яку президент Шахтаря хоче отримати від Російської Федерації, наразі визначити неможливо, адже війна триває.

Росія напала на Україну: стартувало друге благодійне турне Динамо, Циганков одружився, Металіст шукає новий дім (LIVE)