УКР РУС

Ахметов очолив "Шахтар" рівно 20 років тому

11 жовтня 2016 Читать на русском

У цей день, 11 жовтня, у 1996 році президентом донецького "Шахтаря" став Рінат Ахметов, який і досі керує клубом.

Сьогодні виповнюється 20 років з цього переломного моменту в історії клубу. Після приходу Ахметова "Шахтар" здобув 9 золотих медалей в чемпіонаті України, а також став володарем Кубка УЄФА-2009. У 2012-му Міжнародна федерація футбольної історії та статистики (IFFHS) назвала "Шахтар" найпрогресивнішим Клубом десятиліття.

За 20 років Ахметова у "Шахтарі" донецький клуб здобув загалом 26 трофеїв.

Гендиректор "Шахтаря" Сергій Палкін у своєму Фейсбук відзначив заслугу Ахметова в побудові команди, що не раз вигравала чемпіонат України, а також завоювала єврокубок.

Рінату Ахметову – 50. Як "Шахтар" привітав президента з ювілеєм

"Ахметов побудував європейський футбольний топ-клуб – з грамотною організацією роботи, найсучаснішою інфраструктурою, прекрасним стадіоном "гірників" ("Донбас Арена"). Сьогодні ми можемо сміливо говорити, що без президента не було б того "Шахтаря", грою якого ми насолоджуємося, не було б величезної кількості перемог і трофеїв.

У цей день я хочу привітати Ріната Леонідовича з особливим ювілеєм і побажати міцного здоров'я, величезного терпіння, спраги нових перемог, успіхів у реалізації амбітних планів", – написав Палкін.

Шевченко: Хочеться, аби збірна України зіграла матч саме в Донецьку

А ви що думаєте з цього приводу? Напишіть в коментарях