УКР РУС

Агент: Зозуля, Ярмоленко та Алієв віддавали Лахтеру такий відсоток доходу, в який важко повірити

28 лютого 2017 Читать на русском

Агент компанії ProSports Management Кахор Мумінов розповів, як допомагав українським футболістам вирішувати проблеми з екс-менеджером гравців Деннісом Лахтером.

"Дуже багато завалів доводилося за Лахтером розгрібати. До нас неодноразово зверталися його колишні клієнти за консультаціями. З деякими ми працювали, з іншими продовжуємо співпрацювати і по сьогодні. Хто конкретно до нас звертався? Серйозні футболісти. Наприклад, українці Зозуля, Алієв, Ярмоленко.

Вони постраждали від Лахтера? Як вам сказати ... Ми бачили ті документи, які вони з ним підписували. Я досі не розумію, як ці гравці погоджувалися на такі умови Лахтера. Тридцять відсотків свого валового доходу вони зобов'язані були платити агенту. Розумієте, 30! Крім того, передбачені були величезні штрафи – 500 тисяч, мільйон євро – за розрив агентської угоди. Бог йому суддя. Ми працюємо по-іншому.

Лахтер: Мілевського та Алієва великі штрафи так нічого і не навчили

Зараз агент може отримувати від доходу свого клієнта до 10 відсотків. Не більше. Хтось 5 бере, хтось 3, хтось – 10. А тут – всі тридцять! Як люди могли в здоровому глузді підписувати такі документи?

Не знаю. Мабуть, Лахтер вміє гіпнотизувати гравців. А потім футболісти починали розуміти що до чого і говорили: "Боже, куди я потрапив"! А навіщо штрафувати за розрив агентської угоди?! Треба взагалі з будь-якого агентського договору давати можливість спокійно вийти. Навіщо клієнт, який тобі не довіряє і не хоче з тобою працювати?" – розповів Мумінов.

Хто ви з агентів українського футболу? Тест "Футбол 24"