УКР РУС

Агент Лукаса: Ніколи більше не стану працювати з "Карпатами"

15 травня 2013 Читать на русском

Родріго Фернандес-Ловейє - агент іспанського форварда Лукаса Переса докладно розповів про розбіжності з керівництвом львівських "Карпат".

- Що все-таки сталося цієї зими між Лукасом і “Карпатами”?

- У нас почалися проблеми з керівництвом клубу. Вони наполягали на продовженні нинішнього контракту, а ми цього робити не хотіли. Вони хотіли продовжити угоду ще на два роки.

Щоб змусити Лукаса погодитися, керівництво “Карпат” заборонило йому тренуватися з командою. Мовляв, поки не підпишеш нову угоду - грати не будеш.

- І де ж він тренувався весь цей час?

- Поки його одноклубники були в Туреччині, Лукас підтримував форму самостійно у Львові. Три тижні він тренувався сам, бігав з друзями, навіть користувався допомогою куратора академії “Карпат” Оскара Гарро.

- Іспанська преса писала, що у Лукаса взимку з'явився варіант з піврічною орендою в "Депортіво" - і саме з цього все почалося.

- Так і є. До останнього дня січня у нас вже було все домовлено з “Карпатами” і з “Депортиво”. Йшлося про оренду на шість місяців, “Депортиво” вже підготував всі необхідні папери, всі підписав і надіслав в Україну. І тут раптом за кілька годин до закриття трансферного вікна львівський клуб відмовляється від угоди! Це було жахливо - особливо, якщо врахувати, що Лукас народився в Ла-Коруньї, і грати за “Депортіво” - мрія його дитинства.

- Тобто Лукас таки хоче змінити клуб?

- У нього є бажання пограти в сильнішій команді - це нормальне бажання футболіста. “Карпати” - вони ж як “Райо Вальєкано”, хіба що з вищого дивізіону не вилітають. А Лукас хоче грати в єврокубках.

- А чи правда що цієї зими у нього була ще й пропозиція від ПАОКа?

- Так. Я привіз в “Карпати” двох гравців з “Райо” - Лукаса і Борху Гомеса. Борха обійшовся їм у 300 тисяч євро і був проданий в “Гранаду” за 850 тисяч. Лукас же дістався їм безкоштовно, “Карпати” нічого “Райо” не платили - і при цьому ПАОК пропонував за нього 1, 5 мільйона євро.

- Лукас був згоден на такий перехід?

- Звичайно, адже ПАОК регулярно грає в Лізі Європи, а наступний сезон взагалі почне у кваліфікації Ліги чемпіонів.

- Так чи інакше, виходить, що на трансферах в “Карпати” і назад ви непогано заробили?

- А от і ні. Проблема якраз в тому, що ні я, ні Борха Гомес грошей від “Карпат” не отримали. Що, до речі, не поодинокий випадок для цього клубу. Крістобаль, Ерік Олівейра, Алберто Тьяго, Даніло Авелар, Федецький, Кузнєцов - всім їм, наскільки я знаю, “Карпати” досі винні. Тому ж Оскару Гарро зарплату не платять. Загалом, проблеми з львівським клубом виникли не тільки у нас. Але ми вже свою скаргу у ФІФА направили.

Більше того, через два місяці перебування Лукаса у Львові вони обманом і без мого відома змусили його підписати додаткову угоду. Відповідно до неї Лукас не отримуватиме зарплату, якщо не грає. Тобто, скажімо, якщо він травмований і не може вийти на поле, клуб йому грошей не платить.

- Про які суми заборгованості перед вами йде мова?

- Мені винні 25 тисяч євро, стільки ж Борхе. Але це ще що - ось Крістобалю не виплатили зарплату за 8 місяців, Оскару Гарро - за чотири.

Ніколи більше не стану працювати з “Карпатами”. Хочеться мати справу з серйозними людьми, але там з цим проблеми. Після моїх розповідей про них в Іспанії стало дуже складно привезти іспанського гравця в Україну.

- Навіщо ж ви привезли так багато іспанців до Львова?

- Тому що Ігор Йовічевіч, колишній трансфер-директор “Карпат”, - мій друг. Два роки тому він нарозповідав мені приголомшливих речей про “Карпати”. Але виявилося, що все зовсім не так райдужно.

- До речі, про привезених вами іспанців. Що сталося з Яго Бечейро - він прийшов і відразу пішов?

- Ось про це потрібно питати “Карпати”. У грудні Яго підписав контракт з клубом на 4 роки і відправився з командою на збори в Туреччину. А коли повернувся, його контракт був розірваний, тому що Лукас не погодився продовжувати угоду, а у Лукаса і Яго один і той же агент - я. Тепер він в “Депортіво”.