УКР РУС

АЕК здолав Янніну – Чигринський відіграв весь матч

14 січня 2018 Читать на русском

Суперник Динамо в Лізі Європи грецький АЕК обіграв команду Янніна в 17-му турі чемпіонату Греції.

Клуб з Афін переміг суперника з рахунком 3:1. Голи забили нападники АЕКа Марко Лівая та Серхіо Араухо (дубль).

АЕК швидко відкрив рахунок завдяки голу Марко Ліваї. На початку другого тайму Янніна відігралась завдяки дальньому пострілу Іракліса Гаруфаліаса, але грецький гранд досить скоро повернув собі лідерство – переможний гол забив Серхіо Араухо. Той же Араухо забив третій гол на останніх хвилинах матчу.

Завдяки перемозі АЕК очолив турнірну таблицю чемпіонату Греції (щонайменше до гри Олімпіакоса). Команда Маноло Хіменеса має в активі 37 очок після 17-ти турів. Стільки ж має ПАОК.

Суттєва перевага АЕКа

Матч з Янніною пройшов за переваги господарів. Володіння м’ячем 60% на 40% на користь команди Хіменеса. Суперник наніс у ствір воріт лише 2 удари, з яких один завершився взяттям воріт (несподіваний дальній постріл).

Зазначимо, що український захисник Дмитро Чигринський відіграв всі 90 хвилин матчу.

"Динамо? Спробуємо зіпсувати їм нерви". Дмитро Чигринський – про АЕК у Лізі Європи, героїчні виступи зі зламаною рукою і потужні скандали чемпіонату Греції

Іспанський слід грецького клубу

Головний тренер АЕКа Маноло Хіменес все більше заточує грецького гранда під себе. Взимку до клуба з Афін перейшли іспанський півзахисник Ерік Моран (з Леганеса) та іранський атакувальний півзахисник Масуд Шоджаеі. 33-річний Масуд виступав до цього за грецький Паніоніос, але не слід забувати, що до цього іранець активно грав в Іспанії, за Осасуну та Лас Пальмас.

Масуд та Моран, щойно переїхавши до Афін, вже претендують на місце в основі. Проти Янніни обидва вийшли в основному складі – у додаток до "іспанців", які прийшли в АЕК влітку: Елдер Лопеш, Марко Лівая, Серхіо Араухо, що приїхали з Лас Пальмаса.

Солов’їний дует Лас Пальмаса

Але наразі найголовніше надбання Хіменеса та АЕКа – дует нападників Марко Лівая та Серхіо Араухо, що прийшли в оренду з Лас Пальмаса. Вони склали пару форвардів у грі з Янніною та на двох зробили результат – всі три голи у ворота суперника.

Лівая та Араухо

Лівая та Араухо серед лідерів бомбардирської гонки. Араухо має 7 голів, Лівая – 6 голів у Суперлізі. Вже зараз зрозуміло, хто є найбільшою загрозою для Динамо в матчах Ліги Європи.

Гравець матчу – Марко Лівая

І хоча Серхіо Араухо зробив дубль, все ж, безсумнівно, найкращий гравець матчу з Янніною – Марко Лівая.

Гол Марко Ліваї

Лівая відкрив рахунок завдяки індивідуальним діям (притримав м’яч та завдав постріл в нижній кут). А коли Янніна несподівано зрівняла рахунок, Лівая організував гол для партнера по атаці. Марко в дотик філігранно вивів Серхіо на ударну позицію – тому залишалось лише переграти голкіпера.

"Я вб’ю тебе, твою дружину і твоїх дітей". Небезпечний власник АЕКа, готовий заплатити шалену суму за перемогу над Динамо

Цікаві факти

  • АЕК перервав нічийну серію з Янніною. До цього АЕК зіграв внічию з цим суперником 3 матчі підряд в усіх турнірах.
  • Нападник АЕКа Серхіо Араухо наблизився до лідерів бомбардирської гонки чемпіонату Греції. Араухо має після дубля 7 голів. Лідери перегонів (Ансаріфард, Прийовіч, Єндрішек) мають по 8 голів.

Чемпіонат Греції, 17 тур

АЕК – Янніна – 3:1

Голи: Лівая (12), Араухо (53, 88) – Гаруфаліас (47)

АЕК: Цинтотас – Бакакіс, Лабропулос, Чигринський – Гало, Коне, Моран, Елдер Лопеш (Хрістодулопулос, 67) – Масуд Шоджаеі (Бакесетас, 63) – Лівая (Айдаревіч, 90), Араухо

Запасні: Баркас, Враньєш, Якумакіс, Клонарідіс

Янніна: Яннікоглу – Міхаіл, Цимопулос, Скондрас – Апостолопулос, Гаруфаліас, Відаль (Каранікас, 89), Якос (Мантатіс, 71), Букувалас – Конде, Бетра (Солтані, 71)

Запасні: Ліла, Захарос, Велідіс, Доловац

Вилучення: Скондрас (61)