УКР РУС

adidas прибрав обурливу "форму збірної Росії" з символікою СРСР після гучного скандалу, який зачепив і Німеччину

8 травня 2018 Читать на русском

Німецький виробник спортивного інвентаря тихенько собі визнав помилку? Принаймні на офіційному сайті adidas.com більше немає скандальної форми із забороненою в Україні символікою.

Україна та Литва, а також користувачі соцмереж у понеділок, 7 травня, висловили обурення з приводу випуску форми збірної Росії з радянською символікою. Подібний маркетинговий хід перед Чемпіонатом світу навіть порівняли з прославлянням нацистських символів, чого у нинішній Німеччині годі уявити. Та й подібною формою збірної Росії з радянським гербом adidas фактично дезінформує людей, адже такого ніколи не було. Навіть німецькі ЗМІ це помітили. Adidas залишив без відповіді запит від BILD щодо неякісних описів продуктів, але заявив, що у компанії вдячні за поради та "будуть коригувати описи продукту".

adidas випустив скандальну форму збірної Росії з написом "СРСР" та отримав шквал критики в соцмережах

Український інститут національної пам'яті звернувся до дочірнього підприємства спортивного бренду adidas в Україні з нагадування про відповідальність за поширення в Україні продукції з використанням заборонених символів комуністичного тоталітарного режиму. І ось станом на вівторок, 8 травня, adidas прибрав скандальні футболки і плаття, а також будь-які згадки про них зі свого офіційного сайту.

Тепер там є лише форма з державною символікою Росії. Вилучено колекцію контроверсійного спортивного одягу і з сайтів, які перепродують продукцію німецького виробника.

Німецькі журналісти також обурились, що adidas прославляє режим, який вбив мільйони невинних людей.