УКР РУС

Адебайор пояснив спізнення: Ми отримали літак тільки через чотири дні

23 лютого 2013 Читать на русском

Нападник "Тоттенхема" Еммануель Адебайор відповів на критику, пов'язану з його поверненням з Кубка африканських націй, в рамках якого він дійшов зі збірною Того до чвертьфіналу, пізніше встановленого терміну.

"Коли проводиться чемпіонат Європи, футболісти отримують велику кількість вільного часу. Я відправився на Кубок африканських націй - турнір, який проводиться в інших умовах, в іншому місці, з іншими погодою, їжею і культурою. Коли я повернувся, всі почали звинувачувати мене, і це непросто.

У ПАР не було літаків, на яких я міг би повернутися в Того. Того - не Кот-д'Івуар. Це за івуарійцями прислали літак, коли вони вибули з турніру. А ми отримали літак тільки через чотири дні. Це не моя вина, я не міг нічого вдіяти. Так, фінансове становище дозволило б мені повернутися в Лондон на приватному літаку, але я не хотів кидати команду. Я капітан, і такий вчинок не став би гарним прикладом. Ми дійшли до чвертьфіналу Кубка африканських націй, це історія для моєї країни. Я не міг просто застрибнути в літак і полетіти. Президент країни хотів зустрітися з нами, привітати", - цитують Адебайора британські ЗМІ.