УКР РУС

Абрамович готовий революційно змінити Челсі: 9 гравців можуть піти, доля Конте вирішена

3 квітня 2018 Читать на русском

Челсі в цьому сезоні провалився у Лізі чемпіонів та майже не має шансів на потрапляння у топ-4 АПЛ. Все це змушує власника "синіх" Романа Абрамовича до активних дій влітку 2018 року, пише The Telegraph.

Кого Челсі відпустить?

Зараз керівництво на "Стемфорд Брідж" задумалось про майбутнє одразу дев'яти гравців. Перш за все, це лідери команди Еден Азар і Тібо Куртуа. Зіркові бельгійці можуть не підписати нові контракти через невихід команди у Лігу чемпіонів.

У Азара контракт до 2020 року, у Куртуа – до 2019-го. Якщо нових угод не підпишуть, то Челсі готовий продати цих виконавців вже у найближче трансферне вікно.

5 мільйонів у 13 років, або Стежити на YouTube за 3-річними: як в топ-клубах Англії працюють скаути і зникають футболісти

У "зоні ризику" також перебувають Сеск Фабрегас, Педро Родрігес, Давід Луїс, Гарі Кехілл та навіть січневий новачок клубу Олів'є Жиру. Всі ці виконавці вже не молоді, тому "сині" не збираються пропонувати їм довгострокові контракти. У той же час угоди футболістів з Челсі розраховані ще на 12-13 місяців. Якщо пропозиції від інших клубів надійдуть, то у Лондоні вагатись точно не будуть.

Ще є Курт Зума, який орендований Сток Сіті, та Міши Батшуаї у Борусії Дортмунд. Обидва не хочуть повертатись на "Стемфорд Брідж" через загрозу засісти у глибокий запас. Тому їхню долю боси Челсі довірять новому головному тренеру.

Умови всіх цих трансферів для Челсі однакові: клуб повинен добре заробити та знайти рівноцінну заміну футболісту, що піде.

Абрамович нарешті домовився з сім'єю, яка вимагала у нього 20 млн фунтів – Челсі перетворить "Стемфорд Брідж" у казковий стадіон

Яка доля Конте?

А що Антоніо Конте? Його звільнення обійдеться клубу у 9 млн фунтів. Італієць не планує залишатись у Челсі, хоча у відставку сам не подасть. Скоріш за все, сторони сядуть за стіл переговорів, домовляться про скорочення суми компенсації та без скандалів розійдуться. Якщо ні – то Челсі поступиться і заплатить.

Так чи інакше, Абрамович шукає нового тренера. Головні критерії – молодість та свіжі ідеї. Тому очевидних кандидатів двоє: Томас Тухель та Луїс Енріке.

Знайти нового тренера – не єдиний головний біль російського власника Челсі. Є ще посада технічного директора. Після відходу Майкла Еменало клуб нікого не знайшов. І це питання треба вирішити якомога швидше, щоб провести літо 2018 року з мінімальними стратегічними прорахунками.