УКР РУС

Абдула пояснив, чому не призначив пенальті за гру Віди рукою у матчі "Шахтар" – "Динамо"

24 жовтня 2016 Читать на русском

Арбітр Анатолій Абдула розповів, чому не відреагував на гру рукою захисника "Динамо" Домагоя Віди в матчі проти "Шахтаря" (1:1).

"Багато хто хоче дізнатися відповідь на це питання. Я дуже багато разів переглядав цей матч, щоб зрозуміти причину помилки. Коли ми дивилися запис, то момент з рукою Віди побачили на відеоповторі. Потім всі почали говорити, що там була явна гра рукою. Але на початку ні коментатор, ні режисер цей момент не побачив. Коли ви акцентуєте на комусь увагу, ваш периферійний зір не все чітко бачить, що знаходиться в правій або лівій стороні. При стандартних положеннях ви вибираєте пріоритети, вибираєте більш небезпечні зони, небезпечні моменти, в яких може бути якесь порушення. Якщо в штрафному майданчику борються 4-5 пар гравців, то пару з них ви бачите добре, а на інших периферійним зором.

По-перше, складність того моменту була в тому, що та пара гравців була найбільш дальною. По-друге, коли футболіст зіграв рукою, м'яч не змінив напрямку. Коли м'яч змінює напрямок, розумієш навіть периферичним зором, що тут щось не так.

Це такий момент, який видно при третьому повторі. А на полі ви не можете побачити відразу 4-5 пар гравців. Тому УЄФА в Лізі чемпіонів і Лізі Європи застосовують додаткові пари очей, які знаходяться на лінії воріт. Це додаткові арбітри, які стежать за цими епізодами", – пояснив Абдула.

"Шахтар" – "Динамо": Віда зізнався, що зіграв рукою у епізоді з непризначеним пенальті

А ви що думаєте з цього приводу? Напишіть в коментаря