УКР РУС

А Ви також пропустили найкращий матч у світі?

16 січня 2013
Автор: Андрій Думич

Може і не най-най-найкращий, але що "один із" - це стовідсотково. А чому пропустили?

Не всі, звичайно, але зараз більшості, коли грають команди АПЛ, а, тим паче, “Реал” чи “Барселона” в Іспанії, навіть на думку не спаде в той час дивитися якийсь інший поєдинок. Адже там: Мессі, Роналду, Ібрагімовіч...

Учора ж, більшість (і не заперечуйте) дивилася поєдинок Кубка Іспанії - “Реал” - “Валенсія”. Одні - у сподіванні побачити диво-гру зіркового португальця, інші, ті що за “Барселону”, надіючись, що КР7 узагалі нічого не зможе зробити і зганьбиться.

Власне, складається враження, що для більшості теперішніх уболівальників, яких іменують “глорами”, хоча вони вперто це заперечують, стверджуючи що з дитинства вболівають за “Барселону” чи “Реал”, футболу поза цими командами майже не існує.

Особисто мене вже Ель-класіко і протистояння Мессі та Роналду відверто підвтомили. Але навіть якщо б і не підвтомили, то все одно не дивився б вчорашнього протистояння “Реала” з “Валенсією.” А все тому, що в цей же час в Мілані “Інтер” та “Болонья” вирішували долю путівки у півфінал Кубка Італії. Будучи здавна прихильником кальчо, просто не міг пропустити цього поєдинку. Поєдинку, від якого не міг відвести очей до фінального свистка.

І хоча стартували команди не так, щоб аж дуже активно, але “гра дивилася”. А потім почалося!!! Неймовірні удари, неймовірні сейви, каркаси воріт, багато голів, три з яких із приставкою “супер”.

Було багато боротьби, багато порушень, але при цьому довгих затримок у грі майже не було та й грубою гра не була. І це все за майже бездоганного суддівства Луки Банті. Усі 120 хвилин команди тримали глядачів і себе у напрузі.

Словом, вчора у футбольному плані все було бездоганно. Це була не гра зірок-особистостей, а гра команд-зірок. Звичайно, зіркові футболісти у цих командах є, але не настільки “звйоздні” як Мессі, Роналду чи Ібрагімовіч. Щодо останніх, то, приходячи на матчі де грають Лео, Крішті та Златан, уболівальників насамперед цікавить навіть не результат, а чи зуміють відзначитися ці гравці.

Хоча про одного футболіста з вчорашнього протистояння таки варто згадати. Вже коли йшов 2-й додатковий час, найактивніше на полі діяв... 39-річний Хав'єр Дзанетті. І звідки лише сили у нього беруться? Як влучно вчора зауважив коментатор, Дзанетті грає у сьогоднішньому матчі на кількох позиціях. А ви все Мессі та Роналду...

Про увесь матч розповідати не буду. І так не зумію передати емоції, які панували на полі. Просто дуже пораджу - скачайте його собі і перегляньте повністю. Не пожалкуєте! Бо повірте, відстежуючи зіркових футболістів, Ви часто втрачаєте можливість побачити справжній футбол. Зокрема той, у який грали вчора.

До чого це все? Та просто мені, як великому прихильникові Серії А дещо образливо, що в останні роки більшість майже зовсім не цікавиться перебігом подій на футбольних полях Італії. Але вчорашній поєдинок довів, що вже зовсім згодом апеннінський футбол поверне собі колишню славу. Бо, що не кажіть, а чемпіонат Італії досі залишається найкращим за видовищністю, рівністю класом і емоціями у світі.