УКР РУС

А чи був "Зеніт"? Вадим Шаблій та Ігор Бурбас – про можливий трансфер Євгена Хачеріді

25 грудня 2016 Читать на русском
Автор: Олександр Гапоненко

"Футбол 24" звернувся до агента Євгена Хачеріді і журналіста каналів "Футбол 1"/"Футбол 2" з проханням розповісти про їхні версії навколо трансферної саги захисника київського "Динамо".

Несподівано на перший план трансферного ринку України вийшов перехід не, наприклад, Андрія Ярмоленка, а захисника "Динамо" Євгена Хачеріді.

Все почалося з поста Ігоря Бурбаса в твіттері, де Ігор написав про інтерес до Хачеріді з боку "Зеніта". Агент гравця Вадим Шаблій в жорсткій формі відповів журналісту.

"Футбол 24" звернувся до двох "сторін конфлікту", щоб дізнатися більше. Отже, чи був інтерес "Зеніта" до Хачеріді і переговори з київським "Динамо"?

"Переговорів з "Зенітом" щодо Євгена Хачеріді немає"

Вадим Шаблій, агент:

–Те, що я сказав у попередньому інтерв'ю на адресу Ігоря Бурбаса, багато в чому було зроблено на емоціях. Ніякого негативного ставлення до Ігоря у мене немає.

Але ж і мої емоції теж зрозуміти нескладно. Адже це була не перша дезінформація з боку саме цього журналіста. Згадайте недавнє повідомлення Ігоря про Олександра Гладкого.

Потім було це повідомлення про Хачеріді.

У Хачеріді контракт з "Динамо" не півроку, як тут написано, а до 30 червня 2018 року, тобто ще півтора року. Переговорів з "Зенітом" щодо Євгена Хачеріді немає. Переговори – це коли надходить офіційна пропозиція в клуб. Крім того, що "Динамо" не веде переговори з "Зенітом", воно і не продасть Хачеріді за 4 мільйони.

Я вже не кажу про те, що коли дезінформація стосується російського клубу і українського гравця, це викликає масу негативних емоцій у вболівальників. Пам'ятаєте історію з нібито переходом Руслана Ротаня в "Анжи"? Про це написали, як про доконаний факт, і від уболівальників було дуже багато негативних емоцій. Що вийшло в результаті? Де грає Руслан? Хоч хтось, хто поливав його брудом, знайшов в собі мужність перед ним вибачитися? Зараз історія повторилася з Хачеріді. Хтось щось комусь сказав, хтось щось собі додумав, а в підсумку – купа помиїв виливається на людину, яка і близько цього не заслуговує. Просто через те, що журналіст опублікував неправдиву інформацію.

Ігор іронізує, що я працюю керівником "Динамо"? Як людина, що працює в спортивній журналістиці він повинен розуміти, що робота футбольного агента – не лише організовувати трансфери гравців з однієї команди в іншу, як багато хто думає. Хороший агент, на мою думку, має не тільки володіти всією трансферної інформацією, яка стосується його футболістів, але і допомагати гравцям, з якими він працює, в різних життєвих моментах. Я вважаю частиною своєї роботи захищати свого гравця від помилкових нападок в пресі. І який клуб представляє цей гравець, для мене не важливо – я представник футболіста, у мене перед ним контрактні і людські зобов'язання.

У мене гравці в багатьох клубах. Це ж не означає, що я працюю в усіх цих клубах. Але дивує, що інсайди Ігоря стосуються чомусь тих гравців, які виступають за "Динамо".

"Звичайно, "Зеніту" варто було б спочатку запитати думку самого Хачеріді. Можливо, пітерці відразу б отримали відкоша"

Ігор Бурбас, журналіст каналів "Футбол 1"/"Футбол 2":

– Шукати витік інформації з "Динамо" в даному випадку не варто. Джерело у мене з боку "Зеніту". Видавати його не буду. Скажу лише, що проживає в Західній Європі, йому доручено підшуковувати команді Луческу центрбека. Але в якийсь момент з Пітера надійшла команда взяти паузу. Причину не пояснили. Але він намацав, що йдуть переговори щодо Хачеріді. Зрозуміло, що публічно інформація знайде своє підтвердження, якщо лише ці переговори будуть успішними. У будь-якому іншому випадку ніхто і ніколи про них і не дізнається. Переговорний процес завжди покритий таємницею.

Хочу зі свого боку донести, що переговорний процес жодна сторона ніколи не підтверджує. Тому підтвердити інформацію офіційно справа непроста. До речі, Вадим Шаблій про переговорний процес може і не знати. Його завдання вибити кращий контракт для підопічного вже на наступній стадії. А поки клуби спілкуються між собою.

Мене спочатку здивувало, що "Зеніт" пропонує невеликі як для рівня Хачеріді 4 млн. Аргумент був наступний – гравця пов'язує з клубом недовгостроковий контракт. Сайт Transfermarkt лише підтвердив, там вказано піврічний термін (на ресурсі Transfermarkt терміном закінчення контракту визначено 30 червня 2017 року – прим. "Футбол 24").

Як пізніше стало відомо від мого джерела, "Динамо" просило 10 мільйонів, однак "Зеніт" це не влаштовувало, з огляду на завершення контракту. У підсумку, "Динамо" було згодне віддати гравця за 8 мільйонів.

До речі, спілкувався вже ввечері зі своїм джерелом. Воно далеке від наших внутрішніх з'ясувань. Але його розсмішила реакція людей, які спростовують істину. Та зрозуміти цих людей можна, адже вони – прямо зацікавлені особи. Була розмова у мене і сьогодні з іншою людиною, наближеною до штабу Луческу. Вона лише підтвердила: Луческу хотів бачити Хачеріді ще в "Шахтарі". Так що пазл все більше сходиться.

Звичайно, "Зеніту" варто було б спочатку запитати думку самого Хачеріді. Можливо, пітерці відразу б отримали відкоша. І не було б сенсу торгуватися. Для мене головним було почути від гравця, що він не збирається в Росію. Віддавати одного з найкращих без перебільшення захисників країни, та ще й в "Зеніт", не хотілося б. Гравці світового рівня потрібні і нашому чемпіонату, і збірній України!