УКР РУС

8 потенційних кандидатів, які зможуть змінити Раньєрі біля керма "Лестера"

25 лютого 2017 Читать на русском

Після несподіваного звільнення Клаудіо Раньєрі з посади керманича "Лестера", весь футбольний світ роздумує над тим, хто стане новим головним тренером команди.

Портал 90min.com склав список з 8 потенційних кандидатів на заміну Клаудіо Раньєрі.

8. Найджел Пірсон

Тренер вже очолював "Лестер", під час виступів команди у Чемпіоншипі. Однак він має скандальну репутацію і має невеликі шанси повернутись до клубу.

7. Алан Пардью

55-річний фахівець був звільнений з "Крістал Пелас" у поточному сезоні і знаходиться без роботи. Проте він зажди вмів досягти короткострокових успіхів з командами другого ешелону. Принаймні забезпечити "Лестеру" прописку в АПЛ йому точно до снаги.

6. Люсьєн Фавр

Чинний наставник "Ніцци" поставив команді гру, яка дозволяє їй боротись за чемпіонський титул у чемпіонаті Франції.

Головне побоювання – чи зможе Люсьєн Фавр настільки ж успішно працювати в АПЛ.

5. Гарі Роветт

Молодий англійський менедждер, який не так давно закінчив кар'єру футболіста, непогано працював з "Бірмінгемом". Однак основним недоліком призначення 42-річного тренера є брак досвіду роботи на найвищому рівні.

Гарі Роветт є хорошим рішенням, якщо дивитись на перспективу, але чи зможе він врятувати "Лестер" від вильоту в нижчий дивізіон вже сьогодні?

4. Джованні ван Бронкхорст

У свої 42 роки ван Бранкхорст демонструє чудові результати на чолі "Фейєнорда". Він працює біля керма команди лише 1,5 роки, а його відсоток перемог у чемпіонаті Нідерландів дорівнює 65,33.

Ван Бронкхорст є ідеальним кандидатом для "Лестера" на довгі роки.

3. Франк де Бур

Голландець досягнув великих успіхів на чолі "Аякса", здобувши 4 чемпіонські титули Ередивізії. Проте, спробувавши свої сили в Серії А, одразу провалився. Його робота з "Інтером" дуже насторожує і робить 46-річного тренера найбільш ризикованим варіантом.

2. Джан П'єро Гасперіні

Чинний наставник "Аталанти" не є надто відомою особистісю у Європі. Здебільшого він працював з командами другого десятку в Серії А. Однак він взяв на озброєння новітні напрацювання італійської тренерської школи і підняв "Аталанту" до топ-5.

Побоювання лишаються стосовно труднощів у комунікації, які не дали іншому італійцю, Франческо Гвідоліну, досягти успіхів на чолі "Суонсі" минулого року.

1. Роберто Манчіні

Найкращим варіантом для "Лестера" є Роберто Манчіні. Італієць має чудовий досвід роботи в АПЛ, він не раз працював з зірковими і проблемними гравцями, очолював топ-клуби.

На початку 2000-х Роберто Манчіні виступав у складі "Лестера" і лишається в певній мірі культовою фігурою для шанувальників "лисиць". Саме він може надихнути команду на перемоги і повернути вболівальникам віру в успіх.

Раньєрі попрощався з "Лестером" емоційною заявою

"Якщо Моурінью запропонує випити, я не відмовлюся". Чемпіонські правила життя Клаудіо Раньєрі