УКР РУС

7 тур Бундесліги. Анонс матчів суботи

24 вересня 2011 Читать на русском

Чи віддасть Хайнкес борг "Байєру" через Роббена, який не хотів грати в європейському "чемпіонаті Львівщини", чи заплатять Кльопу за заслуги перед "Майнцом"... Про те та інше в анонсі матчів суботи сьомого туру чемпіонату Німеччини.

"Шальке" - "Фрайбурґ"
У минулому сезоні "Шальке" виграв обидві зустрічі від "Фрайбурґа". Крім цього, дві перемоги ґельзенкірхенська команда тоді здобула лише над "Санкт-Паулі".

Джеферсон Фарфан забив свій останній гол у Бундеслізі ще у лютому у грі проти "Фрайбурґа". Можливо зараз також пощастить?

"Фрайбурґ" невдало стартував, набравши після шести матчів лише чотири очки. Однак на відміну від Фарфана, "гармата" гостей стріляє справно - половина (5) всіх голів команди у чемпіонаті. Можливо, саме сенегальський форвард допоможе "Фрайбурґу" перервати серію із трьох безвиграшних поспіль матчів у зустрічах із "Шальке"? Статистика також свідчить про високий шанс гостей на перемогу. У зустрічах цих команд у Бундеслізі 9 разів перемогла команда-господар і десять - гості.


"Майнц" - "Борусія" (Д)

Цей матч має бути цікавим, адже обидві команди начебто мають непоганий потенціал для перемог, однак обидві пригальмували на старті чемпіонату. У чотирьох останніх іграх чемпіонату "Майнц" здобув лише одне очко. У "Борусії" - негативнна різниця забитих і пропущених голів - таке з чемпіоном востаннє траплялось лише раз за останні чверть століття (2007/08 "Штутґарт").

"Майнц" в останніх двох домашніх матчах доволі щедрий, бо подарував "Хофенхайму" (0:4) та "Шальке" (2:4) по чотири голи. Невже підопічні Кльопа не заслужили? Якщо не "Борусія", то Кльоп напевне, адже з 1990 по 2001 рр. Кльоп виступав як гравець у складі "Майнца", а згодом одразу працював тренером (2001-2008).

Минулого сезону поєдинок у Майнці став для "Борусії" зеленим світлом для чемпіонського звання. Дортмундська команда після перемоги у тому матчі (2:0) вибила з першого місця "Майнц" і не поступилась ним аж до чемпіонського фінішу.

Щоб було ні вашим, ні нашим - ймовірність нічиєї у цьому поєдинку висока, бо шість із десяти ігор між командами завершились унічию. За укладенням усіх мирних угод пильно спостерігав Юрґен Кльоп - шість разів на лаві "Майнца" і чотири - "Борусії".

Чи буде багато голів? "Майнц" ніколи не забив у ворота "Борусії" більше одного гола. Зрештою в останніх 10 матчах між собою команди у середньому за матч забили менше двох голів.


"Вольфсбурґ" - "Кайзерслаутерн"

"Вольфсбурґ" вперше програв чотири гри після шести стартових турів. Навіть сам Маґат ніколи стільки не програвав на старті сезону. Перед цим матчем Маґат напевне згадає минулий сезон, коли "Кайзерслаутерн" завдав команді "Залізного" ("Шальке") найбільшої особистої кривди (0:5).

Хто має більші шанси на успіх у цьому матчі? Напевне, що гості: "Кайзерслаутерн" лише раз програв "Вольфсбурґу" в останніх семи іграх. Крім того, "кайзери" зараз буквально літають - у матчі проти "Майнца" вся команда пробігла аж 125 км.


"Борусія" (М) - "Нюрнберґ"

"Нюрнберґ" найчастіше не пропускав саме у матчах з "Борусією" (17 сухих ігор). Однак три останні гри "Борусія" не програє від "Нюрнберґа", а в останніх шести дуелях "кобили" пропускали не більше одного гола.

Секрет успіху для господарів: забити першими - і принаймні нічия гарантована, оскільки "Борусія" ще ніколи не програла "Нюрнберґу", забивши першою гол (22 перемоги і лише дві нічиї). Зрештою "Борусія" зараз на ходу, набравши 13 очок - після першого кола минулого чемпіонату команда мала лише 10 очок. "Нюрнберґ" також намагається триматися у верхній частині турнірної таблиці. Отож матч має бути цікавим.


"Ауґсбурґ" - "Гановер"

"Ауґсбурґ" та "Гамбурґ" - єдині клуби, які ще не смакували перемогою у цьому чемпіонаті.

Ця дуель стане вже 809 поєднанням команд в історії Бундесліги. Обидві команди до цього матчу зустрічалися лише у другій Бундеслізі, причому остання зустріч відбулася майже 30 років тому. Тоді обидві зустрічі завершилися внічию.

Через вилучення стовпа оборони "Ауґсбурґа" Себастіана Лянґкампа тренеру господарів Йосу Лухукаю доведеться шукати заміну і перебудовувати захисну ланку, бо декілька гравців цієї лінії перебувають у командному лазареті.



"Баварія" - "Байєр"

"Баварія" марширує без зупину - вісім перемог підряд в офіційних матчах без жодного пропущеного гола. Це рекорд команд. Чи варто піднімати планку. Авжеж! Крім того, варто і про свої ворота "подбати" - за шість матчів Бундесліги Нойєр пропустив лише один гол зі семи ударів по його воротах. Юп Хайнкес минулого сезону як тренер "Байєра" програв "Баварії", оскільки вже знав, що працюватиме з наступного сезону у мюнхенському клубі. Тоді потрібно було надати "гуманітарну допомогу" "Баварії", оскільки Роббен аж ніяк не хотів виступати у Лізі Європи, прирівнюючи її ледь не до чемпіонату Львівщини. Хайнкесу тоді довелось добряче червоніти, відповідаючи на запитання журналістів щодо поразки 1:5. Можливо, настав час повертати борг? Зрештою, можна таки борг віддати, списавши все на невезіння - цифру 13. Саме стільки матчів "Байєр" не може виграти у "Баварії" (10 поразок, три нічиї). Ну а гол вартувало б Ґомесу чи Петерсену забити, бо в останніх 23 іграх "Баварія" завжди принаймні раз результативно влучала у ворота "Байєра". Зрештою, "сухий" мир також не пасував би до підсумку цього матчу - 0:0 востаннє було понад 21 рік тому.

Ґомес та Баллак після участі у матчі можуть спокійно відправлятись на Октоберфест святкувати ювілеї - 100 матчів в офіційних матчах за "Баварію" для Ґомеса та стільки ж матчів у Бундеслізі за "Байєр" для Баллака. Однак Баллаку, напевне, доведеться відкласти святкування, адже вчора стало відомо, що він захворів на грип і навряд чи зможе вийти на поле з міркувань "безпеки".