УКР РУС

6 відсторонених футболістів Арсенал-Київ відмовилися пройти поліграф, їх інтереси представляє Печорний, – директор клубу Москаленко

23 травня 2017 Читать на русском

Гравці київського клубу не бажають проходити процедуру перевірки на поліграфі без направлення від КДК ФФУ.

Клуб Першої ліги Арсенал-Київ відсторонив від тренувань і матчів 6 футболістів, які взяли участь в матчі Десна – Арсенал-Київ (5:1), який потрапив під підозру Комітету етики та чесної гри ФФУ.

Детальніше про ситуацію розповів Футбол 24 директор Арсенал-Київ Олександр Москаленко:

– 6 футболістів відсторонені від тренувань до з'ясування обставин. Це воротар, лінія оборони і опорний півзахисник. Ми написали листа до Комітету етики та чесної гри, щоб він розібрався в цій грі і дав вердикт по матчу, щоб ми знали, як нам далі діяти.

У листі ми вказали список гравців. Всім 6 футболістам я запропонував розірвати контракт, але вони відмовилися. Розірвати контракт в односторонньому порядку я не можу, у мене немає підстав.

Просимо компетентні органи розібратися в ситуації. Щоб не вийшло, як з Котелюхом. Розбиралися-розбиралися і нічого не розібралися. Поговорили і забули. Це коли півроку тому в матчі Арсенал-Київ – Верес Котелюх навмисне зіграв рукою. При 0:0 на 88-й хвилині футболіст навмисне грає рукою, і призначають пенальті. Після гри Есеола зізнався, що на нього виходили і пропонували 500 доларів.

Прибрав всіх лідерів команди, і команда не розуміє... Вони кажуть: чому ви не захищаєте нас? Інші клуби захищають, а ви ні?

Розмовляв з ними, запитував – розриваєте контракт чи ні? Кажу: єдиний шанс виправдати себе – пройти поліграф. Чи готові? Готові.

Викликав компанію. О 3 годині дня лабораторія з поліграфом приїжджає в Щасливе, і о 17:55 гравці говорять, що не готові, тому що це неофіційний поліграф, і вони проходити не будуть. І дають візитку Олега Печорного – мовляв, всі питання через Печорного, будемо проходити поліграф тільки офіційно, після направлення на експертизу від КДК ФФУ.

Для мене це нонсенс. Якби був не винен, я б пройшов. Але це їх право.

Подивився матч – були незрозумілі рішення, незрозумілі голи. Таке відчуття, що грали не в повну силу. Не можу сказати, що не хотіли, але з моєї точки зору, гра була не до кінця чесною і прозорою.