УКР РУС

5 причин, чому Португалія виграє фінал Євро-2016

9 липня 2016 Читать на русском
Автор: Олександр Гапоненко

"Футбол 24" наводить кілька аргументів на користь команди Фернанду Сантуша в головному матчі чемпіонату Європи у Франції.

1. Португалія йде по турніру не завдяки, а всупереч

Не шукайте закономірностей у секреті успіху збірної Португалії на Євро-2016. Команда Фернанду Сантуша з 6-ти матчів чемпіонату Європи в основний час (за 90 хвилин) виграла лише один, півфінальний матч проти Уельсу (2:0). Решта 5 поєдинків Роналду і компанія завершили внічию. У плей-офф Португалія (з 3-ма нічиїми в групі) вийшла лише завдяки новому формату Євро, в якому шанс на продовжити шлях отримують 4 з 6-ти команд, що зайняли 3-е місце в групі.

Чи означає все це, що Португалія приречена? Дзуськи! Так кажуть перед кожним наступним матчем Євро-2016. А вона ще й чемпіоном Європи так стане!

2. Португалія не зазнала жодної поразки

Друга причина виграти Євро-2016 частково переплітається з першою. Ще нікому не вдавалось завдати португальцям поразки. Звичайно, їм пощастило, що піренейці оминули зустрічі, наприклад, зі збірними Німеччини або Італії. Проте, слабкими суперників Португалії теж не назвеш (як мінімум у плей-офф) – це Хорватія, Польща та збірна Уельсу.

3. Португалія - вольова команда

Уміння тримати удар важливе не лише в боксі, але й у футболі. Не кожен матч складається ідеально, і важливо знайти в собі сили переломити хід гри, що невдало складається. У збірної Португалії було два вольових результати на Євро-2016 (3:3 з Угорщиною і 1:1 з Польщею), причому в поєдинку з Угорщиною португальці відігравалися по ходу матчу тричі!

4. Португалія готова до додаткового часу та серії пенальті

Гравці збірної Португалії отримали на Євро-2016 солідний досвід здобуття результату, незважаючи на розклади і прогнози. Для португальців під керівництвом Сантуша не є проблемою дотягти матч до овертайму, а потім, якщо потрібно, і до серії пенальті.

Вони не просто можуть "засушити" гру, але і потім дотиснути суперника, як це сталося у грі з Хорватією ("джокер" Куарежма, вийшовши на заміну, позбавив усіх перегляду серії 11-метрових). Збірну Польщі португальці пройшли по пенальті, і знову вирішальний м'яч на рахунку "джокера" Рікарду Куарежми.

5. У Португалії є Роналду

Один в полі воїн? Чи футбол суто командний вид спорту?

У футболі буває по-різному. Коли надія команди на одну людину може зіграти злий жарт (закрили кращого гравця і немає гри у суперника), а іноді ватажок може повести за собою всю зграю.

Гра Роналду на старті турніру не склалась, але з кожним матчем лідер збірної Португалії все частіше став справою доводити свою роль на полі. Кріштіану "витягнув" поєдинок проти Угорщини, зробивши дубль, який дозволив пройти в плей-офф Євро-2016, взяв "паузу", після чого видав феєричний півфінал проти Уельсу гол і гольова передача на Луїша Нані.

Далі буде?

"Португальське катеначчо завдасть удару із затінку". Маркевич, Кополовець і ще 5 знаменитостей спрогнозували результат фіналу Євро-2016