УКР РУС

5 причин, чому Дуглас Коста успішно заграє у "Баварії"

1 липня 2015 Читать на русском

Не вдаючись у тактичні тонкощі, "Футбол 24" називає причини, через які Дуглас Коста зможе заграти у "Баварії".

1. Технічний арсенал. Дуглас Коста вже давно вважається якщо не найсильнішим, то гравцем з топ-5  найбільш індивідуально сильних футболістів УПЛ. З кожним роком Коста додавав певний елемент до свого арсеналу. Окрім вишуканого і ефективного швидкісного дриблінгу він чудово виконує зміщення в центр з ударом «з точки в точку». Цей прийом майже ідеально виконує і його конкурент у Мюнхені Ар'єн Роббен.

2. Конкурент і вчитель. Суперництво за місце в основі з суперзірковим голландцем не має піти на шкоду Дугласу, якщо екс-«гірник» запасеться терпінням. Робота поряд з гравцями найвищого ґатунку має підняти Косту на новий рівень. А от чи стане бразилець новим Роббеном для «Баварії» - покаже принаймні перший рік у складі німецького клубу. Важко спрогнозувати як відреагує голландець на суттєву конкуренцію, якої у нього не було вже кілька сезонів.

3. Мірча Луческу. Румунський наставник зіграв величезну роль у вихованні Дугласа Кости. Луческу вклав у голову бразильця, яка була забита сотнею добротних фінтів, тактичний вишкіл та футбольну грамотність. На початку гравець вражав лише видовищністю, проте забагато робив не в темп командним діям. Зараз же він помітно виріс і почав швидше приймати більш ефективні рішення на полі. До того ж, у матчі проти «Баварії» у Лізі чемпіонів сезону 2014/15 Дуглас Коста чимало попрацював на оборону і не дав розгулятись Франку Рібері. Саме якісна гра на оборону стала ще одним плюсом у резюме для Дугласа.

4. Своєчасний перехід. Всі погодяться, що в останній рік у «Шахтарі» Дуглас виглядав дуже потужно. Проте в минулому сезоні був певний застій у розвитку молодого гравця. Пояснити цей факт можна було легко – відсутність серйозної конкуренції усередині команди і нестача серйозних опонентів у чемпіонаті України.  У новому конкурентному середовищі гравець знов почне рости і досягати нових вершин.

5. Свіжа кров. Крила атаки «Баварії» давненько не оновлювались. Ставка на Роббена (31 рік) і Рібері (32 роки) давала свої плоди довгий час. Однак обидва футболісти вже вікові і з кожним сезоном не молодшають. До того ж обидві зірки грають у дуже енерговитратний футбол. У кожного додались проблеми зі здоров’ям, які автоматично виключили «Баварію» з претендентів на перемогу у минулорічний Лізі чемпіонів. Рівноцінної ж заміни у Гвардіоли в запасі не знайшлось. Отже, настав час вливати свіжу кров у склад і Дуглас Коста може  вийти в результаті цього процесу на провідні ролі у команді.

Звісно на перешкоді у талановитого футболіста може стати горезвісний бразильський характер або певний конфлікт з колективом. Проте регулярні виклики у збірну Бразилії і непогані виступи на цьогорічному Копа Амеріка є свідченням неабиякого потенціалу гравця, який, сподіваємось, розкриється під орудою Пепа Гвардіоли.

Марк Копич, Футбол 24