УКР РУС

5 кандидатів на заміну Арсену Венгеру в "Арсеналі"

21 січня 2017 Читать на русском

Сайт 90min.com опублікував список з 5-ти кандидатів на посаду головного тренера "Арсенала". Саме ці тренери могли б стати гідною заміною Арсену Венгеру, коли француз вирішить піти на пенсію.

1. Патрік Віейра

40-річний француз колись був справжнім Богом на "Хайбері". Віейра був не просто капітаном "Арсенала", а – іконою для вболівальників "канонірів". Патрік завершив кар'єру в 2011 році. Після цього він набирався тренерського досвіду в молодіжних командах "Ман Сіті", щоб у 2016-му очолити американський "Нью-Йорк Сіті".

2. Рональд Куман

53-річний голландець має шикарний тренерський досвід. Тим більше, що Рональд вже адаптувався до АПЛ, де зараз працює з "Евертоном", а перед цим очолював "Саутгемптон". Єдиною перепоною для роботи в "Арсеналі" виглядають часті чутки, які сватають тренера у "Барселону". Можливо, каталонський клуб покличе на тренерський місток свою колишню зірку саме тоді, коли Арсен Венгер надумає піти з "Арсенала".

3. Дієго Сімеоне

Наставник "Атлетіко" має дуже сильне резюме. 46-річний аргентинець кинув справжній виклик "Барселоні" та "Реалу". З ним "матрацники" перемагали у Прімері та двічі доходили до фіналу Ліги чемпіонів. Сімеоне заслужив на підвищення, а "Арсеналу" якраз потрібен тренер-чемпіон. Можливо, стиль гри Дієго не сподобається вболівальникам "канонірів", які звикли бачити атакувальний та видовищний футбол, однак саме дисципліна та сконцентрованість можуть допомогти "Арсеналу" нарешті заявити про себе як чемпіона Англії.

4. Едді Хау

Наставник "Борнмута" у свої 39 років вже є одним з найкращих британських фахівців. Хау навіть активно сватали у збірну Англії, коли Сем Еллардайс покинув команду після корупційного скандалу. Едді зміг втримати "Борнмут" в АПЛ з мінімальним бюджетом. Більше того, у цьому сезоні команда Хау міцно вмостилася у середині турнірної таблиці. Його вміння працювати з молодими гравцями виглядає привабливим для "Арсенала". Також Хау точно сподобається керівництву лондонського клубу – такий скромний тренер точно не буде просити дорогих трансферів для досягнення результату.

5. Массіміліано Аллегрі

Приклад успішної роботи Антоніо Конте в "Челсі" може надихнути багатьох. Наступним італійським фахівцем в АПЛ може стати 49-річний наставник "Ювентуса". Минулої зими Массіміліано сватали у лондонський клуб, адже тренер для чогось почав старанно вивчати англійську мову. Він хороший тактик і має досвід у будівництві командної гри. Аллегрі точно покине Італію після "Ювентуса", адже на Апеннінському півострові спеціаліст вже всім все довів. Тому Массіміліано шукає новий виклик.

Шевченко, Ребров та ще 9 гравців, які зруйнували свою кар'єру після переїзду в Англію

Підписуйтесь на push-повідомлення від "Футбол 24", щоб першими дізнаватися про найважливіші футбольні новини та/або події в центральних матчах українського і світового футболу