УКР РУС

5 головних причин розгромної поразки "Барселони" від ПСЖ

15 лютого 2017 Читать на русском

Видання Marca назвало 5 головних причин провальних виступів "Барселони" у другій половині поточного сезону, зокрема розгрому від ПСЖ (0:4).

До чого треба докотитися, щоб поставити команду з Ліонелем Мессі, Неймаром, Луїсом Суаресом, Андресом Іньєстою і Жераром Піке під загрозу вильоту на стадії 1/8 фіналу Ліги чемпіонів.

Ось основні провали в роботі Луїса Енріке, які призвели до серйозних проблем "Барселони" у другій половині сезону.

1. "Барселона" взагалі не грала, а Унаї Емері тактично вдарив по слабких місцях команди

Головний тренер каталонців абсолютно тактично не підготувався до гри з ПСЖ і не зміг знайти вирішення ігрових проблем за допомогою замін. Як він правильно підмітив, саме він є головною причиною поразки "Барселони".

2. "Барселона" перестала контролювати матчі

"Барселона" втратила основу свого стилю – контроль ходу гри, а лінія півзахисту команди була вщент розбита. Такого з командою не траплялось дуже давно.

Серхіо Бускетс демонструє не найкращу гру, Андрес Іньєста більше лікується, ніж виходить на поле, і взагалі не зрозуміло, хто є третім півзахисником. Андре Гомеш – це катастрофа, а Іван Ракітіч, схоже, добряче насолив Луїсу Енріке, аби втратити місце в основі.

3. Позиція правого захисника

Замінити Дані Алвеса у "Барселоні" вирішили хавбеком Серхі Роберто, який невпевнено себе почуває на правій бровці оборони.

Опоненти знають про це вразливе місце "Барселони" і регулярно тиснуть на нього.

Луїс Енріке не зміг вирішити цю проблему, що дорого обійшлось команді.

4. Відсутність лави запасних

На початку сезону було багато розмов про цінність лави запасних "Барселони". Але час розставив футболістів на свої місця.

Гравці на кшталт Андре Гомеша, Люки Діня, Самуеля Юмтіті, Деніса Суареса, Рафіньї, Арди Турана і Пако Алькасера – це не те, з чого можна будувати велику "Барселону".

Багатослівним є той факт, що Луїс Енріке навіть не зробив третю заміну у матчі проти ПСЖ.

5. Ставлення

Інколи команда може стати нестримною, коли у складі є Ліонель Мессі.

Проте, дивлячись на зірок "Барселони", лише Неймар з трійці МСН викладався і боровся. Водночас Ліонель Мессі просто зник, а Луїс Суарес був затьмарений земляком Едінсоном Кавані.

ПСЖ – "Барселона": Мессі вперше у сезоні не торкнувся м'яча в штрафному майданчику суперника

"Барселона" пропустила 4 голи у матчі вшосте за всю історію Ліги чемпіонів

ПСЖ – "Барселона" – 4:0. Відео голів та огляд матчу