УКР РУС

+55 або непереможні вдома в огляді останнього туру Бундесліги. ФОТО

6 травня 2012 Читать на русском

Пропонуємо вам дізнатись про багато рекордів та антирекордів в огляді останнього туру 49 сезону Бундесліги.

ГЛЯДАЧІ
У середньому один матч Бундесліги цього сезону відвідали 45116 глядачів. Це найвищий показник відвідуваності стадіонів в історії Бундесліги.

СЕРІЇ
"Вердер" в останніх дев'яти матчах чемпіонату не зумів здобути принаймні одну перемогу (3 нічиї, 6 поразок). 16 років тому "музиканти" мали ще тривалішу серію із 12 матчів.

ГОЛИ
Наостанок команди вирішили "поголити". 35 голів у 34 турі - найкращий показник у цьому чемпіонаті за один тур.

Клас-Ян Хюнтелар - перший нідерландець, який забезпечив собі звання найкращого бомбардира Бундесліги. Ще ніколи іноземець не забивав стільки голів, як Хюнтелар (29 голів). Крім того, Хюнтелар повторив рекорд сезону 1975/76 Клауса Фішера як найкращого бомбардира "Шальке" у чемпіонаті Німеччини. 29 голів востаннє забив Карл-Хайнц Румменіґе у сезоні 1980/81.

Форвард "Вердера" Клаудіо Пісаро оформив 29 дубль у Бундеслізі, що є накращим показником серед усіх теперішніх гравців Бундесліги. Більше "двійок" в історії Бундеслізі має ще 11 футболістів.

Роберт Лєвандовскі - найуспішнійший поляк в історії Бундесліги за сезон (22 голи).

Штефан Кіслінг ("Байєр") оформив свій другий хет-трик у Бундеслізі. Першу "трієчку" Кіслінг відсвяткував у листопаді 2009 року у матчі проти "Штутґарта" (4:0). Завдяки голам у ворота "Нюрнберґа" Кіслінг обійшов (73 голи) Херберта Вааса (72 голи) і вийшов на друге місце у списку найкращих бомбардирів "Байєра" у Бундеслізі після Ульфа Кірстена.

"Кельн" у цьому чемпіонаті пропустив 75 голів - антирекорд рейнського клубу.

ЮВІЛЕЇ
Леван Кобіашвілі зіграв 336 гру у Бундеслізі і наздогнав Зе Роберто як іноземець, який провів найбільше ігор у Бундеслізі. Грузин міг цей рекорд побити, проте йому завадили червоні картки на фініші сезону.

Двохсота поразка "Фрайбурґа" у Бундеслізі перервала 10-матчеву безпрограшну серію команди у чемпіонаті.

Мірко Сльомка здобув з "Гановером" 36 перемогу у Бундеслізі, обійшовши Дітера Хекінга (35 перемог) - рекорд команди з Нижньої Саксонії.

Другий гол Марко Ройса у ворота "Майнца" виявися тисячним гостьовим голом "кобил".


ЦІКАВО
81 очко за чемпіонат - рекорд, який встановила дортмундська "Борусія".

25 перемог за чемпіонат - "Борусія" Д повторила рекорд "Баварії" сезону 1972/73.

"Борусія" Д стала найкращою командою вдома та в гостях.

15 матчів без пропущених голів - клубний рекорд "Борусії" Д

13 очок в 17 матчах другого кола - найгірший показник в історії "Кельна".

11 місце - улюблене місце "Хофенхайма" протягом трьох останніх сезонів.

"Гамбурґ" у цьому чемпіонаті здобув лише 36 очок - найгірший показник гамбурзької команди за 49 років існування Бундесліги. Крім того, 15 місце у чемпіонаті - найнище в історії команди.

"Гановер" - єдина команда чемпіонату, яку ніхто не зумів обіграти на його полі.

"Кельн" протягом 35 років грав у Бундеслізі. За останні 14 років "цапи" вилетіли вже вп'яте. Цьогорічному вильоту посприяла серія із дев'яти безвиграшних матчів на фініші чемпіонату, друге коло якого стало найгіршим в історії рейнського клубу.

"Штутґарт" провів дуже вдало друге коло, набравши 31 очко. Випередили "швабів" лише чемпіони (47 очок) та віце-чемпіони (36 очок).

ЩО У ПІДСУМКОВІЙ ТАБЛИЦІ?
"Борусія" Д стала першою командою Бундесліги, якій вдалося перетнути 80-очкову позначку Бундесліги.

У "Баварії" ювілей - вдесяте мюнхенці стали віце-чемпіонами. Проте 73 очки, які набрала "Баварія", зробили у 21 столітті вже шістьох чемпіонів.

"Шальке" у наступному сезоні вп'яте гратиме у Лізі чемпіонів. Порівняно з попереднім сезоном гельзенкірхенська команда піднялась у турнірній таблиці на 11 сходинок.

"Вердер" вдруге поспіль не потрапляє у єврокубки. Саме через це "музиканти" хочуть викинути з "оркестру" Маріна, Розенберґа, Візе та Пісаро - надто великі витрати.

Після першого кола "Фрайбурґ" був останнім - у підсумку команда зайняла 12 місце.

"Герта" вперше гратиме перехідні матчі у Бундеслізі.

"Кайзерслаутерн" втретє вилетів з Бундесліги - проте на останньому місці у Бундеслізі команда опинилась вперше.

Позитивну різницю забитих і пропущених м'ячів має лише перша шістка команд у турнірній таблиці. Починаючи з "Гановера", який в останньому турі таки здобув путівку у кваліфікаційний раунд Ліги Європи, всі команди мають негативну різницю. Найкращий позитив у чемпіона та віце-чемпіона: по +55.