УКР РУС

4 моменти хамської поведінки Барселони в матчі з Реалом, які всі пропустили, або Як VAR змінив би результат Класіко

8 травня 2018 Читать на русском
Автор: Тарас Котів

Емоції навколо Класіко не вщухають. Хоч остання зустріч Барси і Реала не мала жодного турнірного значення, грубощів, скандалів і відвертого нахабства було море.

"Футбол 24" традиційно підготував матеріал, який не сподобається фанатам однієї з команд. У матчі Барселона – Реал ми бачили не тільки дивовижно ганебне суддівство, а й відверте нахабство. Більшою мірою чомусь відзначились чемпіони Іспанії. Не витримали через те, що Реал відмовився вишикуватись у коридор пошани?

Барселона – Реал: жахливе суддівство по-канарськи, або Як перевершити Чакира та Скоміну за один вечір

Момент перший. Мессі у боротьбі з Марсело грає рукою і ще й відверто б'є кулаками бразильця по спині. Хоча б жовта? Та ні, нічого. Ненавмисне? Дуже сумнівно. Адже того вечора і раніше Ліонель був якимсь страшно заведеним. То в Рамоса влетить на межі червоної (гіперчутливий суддя вилучив би, не сумнівайтесь, якщо б це не був Лео), то до судді Ернандеса такими словами звернеться, що хоч стій, хоч падай.

Мотивація? Можливо, Мессі не забув, як Марсело ліктем розбив йому носа рік тому. У Мадриді існує також гіпотеза змови, що такою брутальністю гравці Барси хотіли вибити з гри кількох суперників перед фіналом Ліги чемпіонів. Ну, але тут діє приказка "не впіймали – не злодій". Інакше кажучи, довести подібне неможливо.

Момент другий. Ракітіч задає тон матчу, наступаючи на ногу Каземіро. До слова, про те, хто почав. Іван міг завдати супернику важкої травми, але не отримав навіть жовтої. Хорват на 85-й таки догрався до "гірчичника", але замість вилучення, на яке награв, залишився на полі. Справедливо буде згадати, що автор рятівного гола мадридців Гарет Бейл відверто в'їхав у ногу Умтіті, однак також уникнув будь-якого покарання. Валлієць трохи пізніше теж отримав жовту і повинен був не дограти матч.

Момент третій. Жорді Альба схопив за горлом Луку Модріча. І знову навіть без жовтої, хоча це відверто неспортивна поведінка. Цей епізод тим цинічніший, що в той момент суддя записував жовту картку для Варана і не міг бачити дій захисника Барси.

Момент четвертий. Коутінью ззаду наступив на ногу земляку Марсело. Раптово. І знову травмонебезпечно. Про жодну боротьбу за м'яч мова також не йшла. Цікаво, що каталонські оператори скромно проігнорували цей епізод у повторах.

П.С Відповідальний за впровадження VAR у Прімері з нового сезону Карлос Веласко Карбальйо розповів, як ця технологія вплинула б на хід матчу Барселона – Реал Мадрид. Суддя б точно мав не зарахувати гол Луїса Суареса після очевидного фолу проти Варана. Також призначив би пенальті за фол Альби проти Марсело, а це вже потенційно (Реал ще мав би реалізувати 11-метровий) рахунок не 2:2, а 1:3.

Натомість потенційні червоні картки для Мессі та Бейла навіть не були б розглянуті з допомогою відеоасистента. Офсайди ж в епізоді з перерваним проривом Роналду на перших хвилинах і в моменті зі скасованим третім голом каталонців суддя мав би не зафіксувати, щоб потім на повторах переглянути або підтвердити своє рішення.