УКР РУС

39% українців цікавляться футболом – опитування

13 березня 2018 Читать на русском

Футболом в Україні цікавиться більше третини населення. Про це свідчать дані опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології на замовлення Mastercard у лютому 2018 року.

61% респондентів люблять футбол за емоції, які він викликає. Для 48% – це можливість провести час с друзями. 27% – бачать в ньому засіб для покращення здоров'я, а для ще 17% – це хобі.

33% українських вболівальників хоча б раз виїжджали за кордон, а заради гри улюбленої команди готові витрачати на дорогу 9 годин.

45% опитуваних вважають, що для популяризації футболу потрібно ремонтувати чи створювати нову інфраструктуру, призначену для громадського користування. 26% вважають, що потрібно підтримувати розвиток футболу на державному рівні, а ще 15% – що необхідно пропагувати футбол у навчальних закладах чи на підприємствах.

Дослідження проводилося КМІС з 2 по 26 лютого 2018 року. Опитування проводилося в 110 населених пунктах у всіх областях України, окрім АР Крим. У Донецькій і Луганській областях опитування проводилися тільки на територіях, що контролюється Україною. Було опитано 2043 респондента.

Українські клуби в єврокубках сезону-2018/19 – варіанти розподілу місць