УКР РУС

30 повій, погрози розправи над Мессі, скривджений українець: топ-скандали збірних перед ЧС-2018

11 червня 2018 Читать на русском
Автор: Володимир Лесько

Чемпіонат світу 2018 стартує вже через декілька днів, однак у таборах деяких національних збірних було гаряче ще до старту турніру. "Футбол 24" пригадує найбільш резонансні скандали перед Мундіалем.

Франція

Тон скандальній підготовці національних збірних до ЧС-2018 задали у Франції, де хавбек ПСЖ Адріен Рабйо публічно висловив своє невдоволення непотраплянням у заявку Дешама на турнір. 23-річний футболіст увійшов в резервний список "гальських півнів", однак настільки образився на тренера, що навіть відмовився приїжджати у табір своєї збірної. Рабйо відкрито заявив, що вибір Дешама немає жодного сенсу. Талановитий гравець точно пропустить Мундіаль, але тепер взагалі невідомо, чи відкритий для нього шлях у збірну в майбутньому.

"Мессі та Роналду наср*ти на Україну – вони їдуть заробляти гроші". Художник – проти ЧС у Росії

Бельгія

Схожий інцидент відбувся і в таборі збірної Бельгії, де головним протагоністом став півзахисник Роми Раджа Наінгголан. Хто б сумнівався... Одіозний хавбек також доволі несподівано пролетів повз заявку "червоних дияволів" на російський Мундіаль та з болем у серці заявив, що більше не одягне футболку збірної Бельгії. Роберто Мартінес аргументував своє рішення тим, що Наінгголан не вписується у його тактичні схеми, а футболіст у відповідь назвав тренера збірної Бельгії лицеміром.

Аргентина

"Альбіселесте" стала, мабуть, головним хедлайнером "фестивалю скандалів" перед ЧС-2018. Спочатку аргентинці не зуміли провести котрольний матч проти збірної Ізраїлю, за який Мессі та Ко повинні були отримати 2 млн доларів. Зустріч було скасовано через численні погрози палестинців на адресу аргентинських гравців, а, зокрема, 5-разового володаря "Золотого м'яча". Іншого суперника для спарингу Аргентина так і не знайшла та вирушила у Росію не в найкращому ігровому тонусі.

А згодом усю Аргентину шокували чутки про секс-скандал за участі Хорхе Сампаолі. Головний тренер начебто домагався кухаря збірної, а президент AFA Клаудіо Тапія заплатив жінці за нерозголошення інциденту. Хоча у поліції заявили про відсутність інформації щодо Сампаолі, подальше рослідування справи може призвести до його відставки.

Іспанія

Не уникнули скандалу і в збірній Іспанії. Та хто б міг подумати, що полеміка стосуватиметься не Жерара Піке через його прагнення до незалежності Каталонії, а Давіда Де Хеа. Справа в тому, що голкіпер Манчестер Юнайтед досі не пробачив новоспечному главі іспанського уряду Педро Санчесу різких висловлювань на свою адресу щодо секс-скандалу в 2016 році. "Я не хочу бачити таку людину у складі національної збірної", – заявив тоді політик.

Перед відльотом "Червоної Фурії" на ЧС-2018 Санчес вирішив особисто побажати гравцям успіху, і лише Де Хеа не аплодував його словам. Кадри голкіпера, який з відвертою зневагою спостерігав за промовою Прем'єра миттєво облетіли усю Іспанію.

Англія

У таборі "трьох левів" також знайшовся персонаж, який порушив спокій команди під час підготовки до ЧС-2018. Зірка Манчестер Сіті Рахім Стерлінг зробив татуювання із зображенням гвинтівки М-16 та нарвався на шквал критики. Організація "Матері проти зброї" закликала виключити форварда із заявки збірної Англії, однак на його захист стала FA. Щоправда, на цьому конфузи Стерлінга не завершились і він запізнився на збір команди.

Мексика

Футболісти збірної Мексики досить специфічно готувались до ЧС-2018, орендувавши будинок неподлік від Мехіко та знявши 30 елітних повій. В оргії брали участь, зокрема, такі зіркові виконавці як: Рауль Хіменес, Гільєрмо Очоа, Джованні дос Сантос, Карлос Сальседо і Марко Фабіан. У країні спалахнув неймовірний скандал, а фанати навіть вимагали вишвирнути деяких футболістів з команди, що вже траплялось через аналогічну ситуацію у 2010 та 2011 роках. Однак цього разу "тріколор" обійшлись без покарання, оскільки, за інформацією місцевої Федерації, не порушували режим підготовки.

Німеччина

Бундестім шокувала не стільки скандальними інцидентами, як заявкою на ЧС-2018. Йоахім Льов доволі сенсаційно не взяв на Мундіаль одного з лідерів Манчестер Сіті Лероя Сане, що спровокувало хвилю негативних емоцій фанів по всьому світу. Сане провів ледь не ідеальний сезон в АПЛ, забивши 10 голів та віддавши 15 асистів, однак цього виявилось недостатньо, щоб виграти боротьбу в Юліана Брандта.

На відміну від Сане, Марк-Андре тер Штеген не приховуав свого розчарування ставкою Льова у рамці воріт на Мануеля Нойєра. Голкіпер Баварії з вересня не грав у офіційних матчах, однак саме він буде №1 Німеччини на Чемпіонаті світу. Воротар Барселони заявив, що йому складно прийняти таке рішення, але він підтримає свого колегу.

Австралія

У епіцентрі полеміки опинився ветеран збірної Австралії Тім Кехілл, який ризикував пропустити свій четвертий чемпіонат світу. Наставник "соккеруз" Берт ван Марвейк не хотів брати 38-річну зірку на Мундіаль, оскільки футболіст начебто переслідував комерційні цілі. Кехілл є обличчям паливної компанії Caltex – одного з найбільших спонсорів Федерації футболу Австралії, і це викликало підозри серед уболівальників та ЗМІ. У підсумку екс-хавбек Евертона таки вирушив у Росію, але чи вийде він на поле, можна лише здогадуватись.

А ось відсутність у заявці збірної Австралії на ЧС-2018 Нікіти Рукавиці викликала резонанс навіть в Україні. Деякі ЗМІ повідомляли, що 30-річний форвард не поїхав на Мундіаль через політичні мотиви. Австралія просто не хотіла мати проблем в Росії через українського футболіста.

Зідан, Бекхем та ще 8 найвідоміших провалів в історії чемпіонатів світу