УКР РУС

2012 фактів про ЄВРО: Груповий етап

25 червня 2012 Читать на русском

От і завершився для збірної України дебютний чемпіонат Європи. Виступ "синьо-жовтих" на ньому оцінюють по-різному. Дехто критикує, зважаючи на невихід із групи. Дехто хвалить, відзначаючи жагу до перемоги.

Є ще й статисти, які оцінюють гру мовою цифр. Деякі з них невтішні. Лише дванадцять із тридцяти восьми ударів українців поцілили в площину воріт. Це менше тридцяти двох відсотків - найнижчий показник стартового етапу. Найприцільніше ж летів м'яч після данських пострілів. Понад сімдесят чотири відсотків ударів скандинавів припали на площину.

Найбільше ударів на груповій стадії завдали французи. Вони нанесли п'ятдесят дев'ять пострілів - майже двадцять щоматчу! Втім це не допомогло "гальським півням" найбільше забити. Тут пальма першості дісталася чинним чемпіонам світу та Європи іспанцям, які в групі забили шість голів. На один менше - у Англії, Німеччини, Португалії, Росії та Швеції.

А от найдисциплінованішою командою стартового етапу стала бундестім. Німецькі футболісти не отримали жодного вилучення і лише тричі арбітри демонстрували їм жовті картки. Повна протилежність - суперники німців по чвертьфіналу. Екс-чемпіони Європи греки за груповий раунд примудрилися отримати аж дев'ять жовтих та одну червону картку. Втім, елліни не зробили найбільше фолів. Першість за чеськими футболістами. Ще до чвертьфіналу підопічні Білека встигли сфолити шістдесят один раз - понад двадцять порушень щоматчу.